Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Aplikacije

Uređivanje Word, Excel i Powerpoint datoteka na Androidu postaje puno lakše

Ažuriranje znači da korisnici Google dokumenata, tablica i prezentacija na mobilnim uređajima više neće trebati pretvarati dokumente Microsoft Officea u format koji funkcionira s Googleovim mobilnim aplikacijama.

Foto: Pixabay

Korisnici G Suitea sada će moći uređivati, komentirati i surađivati na datotekama Microsoft officea na Android uređajima uz pomoć Googleovog softvera za uredsku produktivnost, piše ZDNet.

Ažuriranje znači da korisnici Google dokumenata, tablica i prezentacija na mobilnim uređajima više neće trebati pretvarati dokumente Microsoft Officea u format koji funkcionira s Googleovim mobilnim aplikacijama.

Uređivanje Officea u G Suiteu zamijenit će Quickoffice, ukinutu mobilnu aplikaciju koja je izvorno bila namijenjena Symbian OS mobitelima, a proširena na Android 2010. godine kako bi korisnicima omogućila pregled, stvaranje i uređivanje dokumenta Microsoft Officea. Google ga je još nazvao i Office Compatibility Mode.

Značajka uređivanja u G Suite nudi alate za suradnju u realnom vremenu, kao i poboljšane mogućnosti dijeljena i kontrole. Također, smanjuje potrebu za preuzimanjem i slanjem priloga datoteka putem e-pošte.

Da bi koristili Office uređivanje, korisnici će morati otvoriti Google Drive i tamo spremiti Office datoteku na kojoj žele raditi. Na Google Driveu, duplim klikom otvara se pregled datoteke, odakle korisnici mogu kliknuti na “Otvori u Google dokumentima/tablicama/slideovima”.

Značajka podržava:

  • Word datoteke: .doc, .docx, .dot
  • Excel datoteke: .xls, .xlsx, .xlsm, .xlt
  • PowerPoint datoteke: .ppt, .pptx, .pps, .pot

Spomenuta opcija počela se uvoditi za korisnike od 8. rujna 2020. godine. Trenutno se ne spominje dostupnost Office uređivanja za G Suite na iOS uređajima, no Google je ranije najavio da će iOS postati dostupan kasnije ove godine.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Novosti

Opcija je još uvijek u fazi razvoja, ali bi mogla biti uključena u novi Android 12 operativni sustav.

Aplikacije

WhatsApp je službeno potvrdio da će od nove godine, odnosno od 1. siječnja, ukinuti podršku za starije modele mobitela. Ova odluka se odnosi na...

Aplikacije

Tvrtka Netflix odlučila je korisnicima pružiti opciju da potpuno zanemare vizualne elemente serija i filmova i kompletno se prepuste audio zadovoljstvu. Audio-only opcija namijenjena...

Novosti

Sigurno vam se do sad dogodilo da ste zabunom, nepromišljeno ili ishitreno izbrisali SMS poruku koju niste htjeli izbrisati. No, što onda kad nam...