Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Aplikacije

Uređivanje Word, Excel i Powerpoint datoteka na Androidu postaje puno lakše

Ažuriranje znači da korisnici Google dokumenata, tablica i prezentacija na mobilnim uređajima više neće trebati pretvarati dokumente Microsoft Officea u format koji funkcionira s Googleovim mobilnim aplikacijama.

Foto: Pixabay

Korisnici G Suitea sada će moći uređivati, komentirati i surađivati na datotekama Microsoft officea na Android uređajima uz pomoć Googleovog softvera za uredsku produktivnost, piše ZDNet.

Ažuriranje znači da korisnici Google dokumenata, tablica i prezentacija na mobilnim uređajima više neće trebati pretvarati dokumente Microsoft Officea u format koji funkcionira s Googleovim mobilnim aplikacijama.

Uređivanje Officea u G Suiteu zamijenit će Quickoffice, ukinutu mobilnu aplikaciju koja je izvorno bila namijenjena Symbian OS mobitelima, a proširena na Android 2010. godine kako bi korisnicima omogućila pregled, stvaranje i uređivanje dokumenta Microsoft Officea. Google ga je još nazvao i Office Compatibility Mode.

Značajka uređivanja u G Suite nudi alate za suradnju u realnom vremenu, kao i poboljšane mogućnosti dijeljena i kontrole. Također, smanjuje potrebu za preuzimanjem i slanjem priloga datoteka putem e-pošte.

Da bi koristili Office uređivanje, korisnici će morati otvoriti Google Drive i tamo spremiti Office datoteku na kojoj žele raditi. Na Google Driveu, duplim klikom otvara se pregled datoteke, odakle korisnici mogu kliknuti na “Otvori u Google dokumentima/tablicama/slideovima”.

Značajka podržava:

  • Word datoteke: .doc, .docx, .dot
  • Excel datoteke: .xls, .xlsx, .xlsm, .xlt
  • PowerPoint datoteke: .ppt, .pptx, .pps, .pot

Spomenuta opcija počela se uvoditi za korisnike od 8. rujna 2020. godine. Trenutno se ne spominje dostupnost Office uređivanja za G Suite na iOS uređajima, no Google je ranije najavio da će iOS postati dostupan kasnije ove godine.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Google

Svidjelo se to nama ili ne, čini se da i Google prati Apple i Samsung kad je riječ o odbacivanju punjača iz kutije uređaja....

Google

Google je na ovogodišnjoj I/O konferenciji govorio o Android 12 operativnom sustavu i njegovim poboljšanjima. Jedno od njih je nagovijestilo neke nove funkcionalne promjene,...

Aplikacije

Prošli tjedan Clubhouse je objavio da je njegova dugo očekivana Android aplikacija napokon postala službena, barem u smislu da ju je nekoliko ljudi koristilo....

Aplikacije

Ako ste ljubitelj igara i uvijek tragate za novim igrama koje bi mogli preuzeti na svoj Android telefon, morate znati jednu vrlo važnu stvar...

Oglašavanje