Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Aplikacije

Uređivanje Word, Excel i Powerpoint datoteka na Androidu postaje puno lakše

Ažuriranje znači da korisnici Google dokumenata, tablica i prezentacija na mobilnim uređajima više neće trebati pretvarati dokumente Microsoft Officea u format koji funkcionira s Googleovim mobilnim aplikacijama.

Foto: Pixabay

Korisnici G Suitea sada će moći uređivati, komentirati i surađivati na datotekama Microsoft officea na Android uređajima uz pomoć Googleovog softvera za uredsku produktivnost, piše ZDNet.

Ažuriranje znači da korisnici Google dokumenata, tablica i prezentacija na mobilnim uređajima više neće trebati pretvarati dokumente Microsoft Officea u format koji funkcionira s Googleovim mobilnim aplikacijama.

Uređivanje Officea u G Suiteu zamijenit će Quickoffice, ukinutu mobilnu aplikaciju koja je izvorno bila namijenjena Symbian OS mobitelima, a proširena na Android 2010. godine kako bi korisnicima omogućila pregled, stvaranje i uređivanje dokumenta Microsoft Officea. Google ga je još nazvao i Office Compatibility Mode.

Značajka uređivanja u G Suite nudi alate za suradnju u realnom vremenu, kao i poboljšane mogućnosti dijeljena i kontrole. Također, smanjuje potrebu za preuzimanjem i slanjem priloga datoteka putem e-pošte.

Da bi koristili Office uređivanje, korisnici će morati otvoriti Google Drive i tamo spremiti Office datoteku na kojoj žele raditi. Na Google Driveu, duplim klikom otvara se pregled datoteke, odakle korisnici mogu kliknuti na “Otvori u Google dokumentima/tablicama/slideovima”.

Značajka podržava:

  • Word datoteke: .doc, .docx, .dot
  • Excel datoteke: .xls, .xlsx, .xlsm, .xlt
  • PowerPoint datoteke: .ppt, .pptx, .pps, .pot

Spomenuta opcija počela se uvoditi za korisnike od 8. rujna 2020. godine. Trenutno se ne spominje dostupnost Office uređivanja za G Suite na iOS uređajima, no Google je ranije najavio da će iOS postati dostupan kasnije ove godine.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Novosti

Android 11 donosi nam i nove emotikone, poboljšano kačenje aplikacija u okviru share menija, precizniju podršku za zakrivljene zaslone, Wireless Android Auto i mnoge...

Google

Event će biti virtualnog tipa, baš kao i većina takvih događaja u zadnje vrijeme.

Novosti

Iz Niantica tvrde da će ova promjena imati utjecaj na vrlo mali postotak dnevno aktivnih igrača, no to je ipak gubitak za one koji...

Novosti

Firefox za Android je s najnovijim ažuriranjem dobio redizajn u Europi. Firefox Daylight ažuriranje omogućuje poboljšano korisničko iskustva s novim optimizacijama prilagodbe i nekim...

Oglašavanje