Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Aplikacije

WhatsApp od 1. siječnja prestaje raditi na nekim starijim mobitelima

Foto: Pixabay

WhatsApp je službeno potvrdio da će od nove godine, odnosno od 1. siječnja, ukinuti podršku za starije modele mobitela. Ova odluka se odnosi na mobitele koji imaju operativne sustave Android 4.0.3 i iOS 9, kao i na sve starije verzije od navedenih.

U tu kategoriju spadaju iPhone 4 i stariji Apple pametni telefoni, kao i primjerice Samsung Galaxy S2 (koji je predstavljen 2011. godine). Određeni korisnici WhatsAppa, ovaj problem će moći riješiti na način da instaliraju noviju verziju operativnog sustava ako je to moguće, piše Tech Radar.

U slučaju da nadogradnja nije moguća, postavlja se pitanje koliko će WhatsApp aplikacija biti stabilna. Može se dogoditi da aplikacija nastavi s radom još neko vrijeme, ali da neke opcije ne budu dostupne. Također, moguće je da odmah početkom nove godine aplikacija na navedenim uređajima postane neupotrebljiva.

Nije poznato koliko će korisnika zaista iskusiti spomenute probleme jer se vjeruje da je broj mobitela koji su stari deset i više godina praktično zanemariv. Ipak, ako malo promotrimo svijet oko sebe, možemo primijetiti da još postoje ljudi koji koriste mobitele s fizičkim tipkama, pa bi broj korisnika starijih pametnih telefona mogao biti znatno veći nego što se čini.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Samsung

Najnovija generacija Samsung Galaxy S serije korisnicima pruža najmodernije kamere te inovativne mogućnosti povezivanja u potpuno novom dizajnu

Aplikacije

Oni koji ne prihvate izmijenjene uvjete privatnosti do 8. veljače, više neće moći koristiti aplikaciju.

Novosti

Stručnjaci s web stranice Tom's Guide proveli su poseban test kako bi utvrdili koji mobiteli zaista imaju bateriju koja najduže traje.

Aplikacije

Tvrtka Netflix odlučila je korisnicima pružiti opciju da potpuno zanemare vizualne elemente serija i filmova i kompletno se prepuste audio zadovoljstvu. Audio-only opcija namijenjena...