Aplikacije

Zaigrajte šah s prijateljima putem Facebook Messengera

Foto: androidheadlines.com

Jeste li znali da Facebook ima ugrađen šah unutar chata i aplikacije za dopisivanje Messenger? Mi ćemo vam objasniti kako da pokrenete partiju šaha protiv bilo kojeg prijatelja i pomoću kojih naredbi se igra…

Malo ljudi je upoznato s činjenicom da unutar chata na najpopularnijoj društvenoj mreži možete igrati šah sa svojim Facebook prijateljima. Isto to možete i unutar aplikacije Messenger, a sve što trebate napisati za pokretanje partije je “@fbchess play” (bez navodnika).

Za bilo koju naredbu ćete koristit “@fbchess”, a zavisno od toga što želite napraviti dodat ćete nastavak. Ako vam treba pomoć oko igranja, upišite “@fbchess help”, ako želite prekinut partiju tipkajte “@fbchess resign”.

Figure pomičete tako da upišete naziv figure i poziciju na koju želite pomaknuti istu. Slovo K (king) je kralj, Q (queen) je kraljica, B (bishop) je lovac, N (knight) je konj, R (rook) je top i P (pawn) je pijun.

Tako će naredba “@fbchess Pg4” pomaknuti pijuna na poziciju G4. Ako pak imate dvije figure potrebno je definirati koju figuru želite pomaknuti, pa ćete tako s naredbom “@fbchess Nbc3” pomaknuti konja koji se nalazi u stupcu B na poziciju C3.

To je u osnovi sva mudrost, a ako negdje zapnete potražite pomoć na način na koji smo vam već objasnili. Dodajmo za kraj kako uvijek možete vidjeti statistiku koju imate protiv prijatelja pomoću naredbe “@fbchess stats”, a boju birate tako da upišete “@fbchess play white” za bijelu, odnosno “@fbchess play black” za crnu.

2 komentara

2 Comments

 1. 7 veljače, 2016 at 10:31 am

 2. 20 veljače, 2016 at 2:11 pm

  NAGRADNA IGRA povodom nadolazeceg dana žena- poklonite svojoj ljepšoj polovici ovaj savršen poklon, ili drage dame počastite same sebe!
  Da bi učestvovali u nagradnoj igri sve što trebate jeste da:
  Koraci do nagrade:
  1. Otvoriti stranicu i označiti je sa “Like/Sviđa mi se”
  •Uradi sam-kreativne ideje•
  2. Podijelite sliku sa “javno”
  Izvlačenje nagrada održati će se 01.03.2016.godine.

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh