Aplikacije

App Store prodao aplikacije za rekordnih 20 mlrd dolara u 2015.

Site: businessinsider.com

Apple Inc. je na službenim stranicama objavio kako je u 2015. godini prodano aplikacija ukupne vrijednosti preko 20 milijardi američkih dolara, čime je ta godina postala rekordna po pitanju zarade unutar App Storea. Naravno, nije sav prihod od prodaje išao njima, jer veći dio novca ide developerima, no procjenjuje se kako je njihov dio iznosio preko 6 milijardi dolara…

Apple je na službenim stranicama objavio kako je prošle godine zabilježio najveći promet od pokretanja App Storea 2008. godine. U objavi stoji kako je zarada prošle godine putem navedenog servisa na ime plaćenih aplikacija i kupnje unutar samih aplikacija premašila 20 milijardi američkih dolara. Rekordna godina, pohvalili su se iz kompanije.

“App Store je zabilježio sezonu praznika koja treba ući u knjige rekorda. Uzbuđeni smo i sretni što su naši korisnici skinuli i uživali u tako puno nevjerojatnih aplikacija za iPhone, iPad, Mac, Apple Watch i Apple TV, te su pritom potrošili preko 20 milijardi dolara samo u prošloj godini” – rekao je Philip Schiller, dopredsjednik odjela za marketing u Appleu.

A da je dobro počela i tekuća godina jasno svjedoči činjenica kako je upravo prvi dan 2016. godine dan kada je potrošeno najviše novca –  čak 166 milijuna dolara. Impresivna brojka za period od 24 sata. Vrlo je vjerojatno da ćemo iduće godine u ovo doba čitati vrlo sličan članak, samo s većim brojkama.

Svakako treba napomenuti kako gore navedene brojke nisu brojke koje je uprihodio Apple. Velik dio tog jako velikog kolača pripao je developerima samih aplikacija. Dio je svakako otišao na razne namete, poreze i prireze. Ali, vjeruje se kako je američka kompanija od svega upisala preko 6 milijardi dolara profita.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh