Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Apple

Apple započinje proizvodnju iPhone 11 mobitela u Indiji

Lokalna proizvodnja bi trebala omogućiti da cijene iPhone mobitela padnu za oko 20 posto u Indiji, jer se time izbjegavaju uvozni porezi na elektroničke proizvode.

Foto: Pixabay

Appleov ugovorni proizvodni partner Foxconn započeo je sklapanje aktualne generacije iPhone uređaja u njihovoj tvornici koja se nalazi u blizini grada Chennai, na jugu Indije. Manja količina tamo proizvedenih iPhone 11 modela već je poslana na lokalno tržište, a očekuje se da će se u narednim mjesecima znatno povećati proizvodni kapaciteti, piše Tech Crunch.

Prelazak proizvodnje u Indiju već je ranije najavljivan zbog trgovinskog rata s Kinom, no postoji još jedan razlog za ovakvu odluku, a to je da Indija predstavlja drugo najveće tržište mobilnih uređaja na svijetu.

U Indiji je do sada postojala proizvodnja starijih modela iPhone mobitela (iPhone SE, iPhone 6s i iPhone 7 modela) u tvornici koja se nalazi u Bangaloreu, pri čemu su se iPhone SE i iPhone 6s prestali proizvoditi prošle godine. Umjesto njih, u istoj tvornici je pokrenuta proizvodnja iPhone XR modela.

Lokalna proizvodnja bi trebala omogućiti da cijene iPhone mobitela padnu za oko 20 posto u Indiji, jer se time izbjegavaju uvozni porezi na elektroničke proizvode. To već koriste Xiaomi, Vivo, OPPO, OnePlus, Samsung i mnogi drugi, jer se žele što bolje pozicionirati na tom tržištu. Xiaomi, koji je od 2018. godine najprodavaniji brend mobitela u Indiji, tvrdi da je skoro svaki prodan mobitel u ovoj državi, napravljen lokalno.

Apple već godinama planira svoju proizvodnju prebaciti u Indiju, ali do sad nije uspijevao pronaći proizvođača koji bi mogao u potpunosti ispuniti stroge sigurnosne kvalitativne standarde. S druge strane, tvrtka Foxconn je najavila da će u Indiji investirati milijardu dolara, a Indijska vlada je prije mjesec dana objavila plan da će osigurati 6,6 milijardi dolara za privlačenje najvećih proizvođača mobilnih uređaja.

Appleovi mobiteli trenutno čine samo oko jedan posto tržišta u Indiji, ali dominiraju u premium kategoriji mobitela čija je cijena iznad 400 dolara.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Novosti

Najbolji rezultat je ostvaren u lipnju, kada je više od 40% prodanih mobitela imalo 5G podršku.

Aplikacije

Korisnici koji žele zaraditi od TikToka moraju biti stariji od 18 godina, živjeti u SAD-u i dosljedno objavljivati originalne video snimke koje su u...

Novosti

Od poznatih imena, samo je Huawei zabilježio rast isporuka i to od 2,1%.

Aplikacije

Glasnogovornik Facebooka rekao je da je u pitanju greška koju zaposlenici pokušavaju popravit.

Oglašavanje