Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Apple

HTC širi obzore vlastith proizvoda

Vodeći tajvanski proizvođač mobilnih uređaja, HTC Corporation, izjavio je da razmišlja o proizvodnji mobilnih uređaja s njihovim vlastitim operacijskim sustavom. Tvrtka je dugo vremena proizvodila uređaje s Windows Mobile operacijskim sustavom da bi se u 2009. godini prebacili na Google Android. Čini se da bi novi operacijski sustav mogao još zaoštriti konkurenciju na tržištu.

Prema nedavnom članku tvrtke Bloomberg, specijalizirane za financijska izvješća, izvršni predsjednik financijskog odjela HTC-a Taouyan, Cheng Hui-ming, izjavio je: „ Nastavljamo s procjenama uvođenja novog operacijskog sustava, kako bi vidjeli isplatili se takav potez uopće“. Također je nadodao da nema vremenskog ograničenja pri donošenju odluka o dizajniranju takvoga sustava.

„Ako pogledate uspješne tvrtke koje proizvode smartphone uređaje kao što su Apple i Reserach In Motion (RIM), tada biste primijetili da oni imaju svoje vlastite platforme“, izjavio je Steven Tseng, jedan od izvjestitelja koji prate događaje u HTC-u. „Negativna strana jest količina sredstava koja bi morala biti uložena u ovakav projekt“, nadodao je Tseng. Puštanje vlastite platforme u opticaj smanjilo bi ovisnost HTC-a o drugim proizvođačima, što ima i pozitivnu i negativnu stranu.

Dizajniranje novoga operacijskog sustava nije jedini drastični potez o kojem razmišljaju u HTC-u. HTC ozbiljno razmišlja o kupnji tvrtke Palm, američkog proizvođača mobilnih uređaja i platformi. U izvještaju Bloomberga stoji da je vijest izašla u ponedjeljak, no da je Cheng odbio komentirati vijest.

HTC je u svijetu poznat po tome što je tvrtka koja proizvodi najviše mobilnih uređaja s Windows Mobile operacijskim sustavom, no isto tako poznata je kao i prva tvrtka koja je na svoje uređaje postavila Google Android platformu. Također, HTC je nedavno u prodaju pustio uređaje, nazvane HTC Smart, s Qualcommovom Brew MP platformom. „Postoji nekoliko višestrukih faktora koji se moraju uzeti u obzir pri donošenju ovakvih odluka. Ne može se jednostavno donijeti da-ne odluka o tome hoćemo li dizajnirati vlastiti operacijski sustav“, završio je Cheng.


Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Novosti

Clean Network program je najavljen u travnju ove godine, kao dio akcije Trumpove administracije da "zaštiti privatnost američkih građana i tvrtki".

Novosti

Funkcionira slično kao i drugi bankarski trojanci, a najveća razlika je u tome što cilja više aplikacija od svih svojih prethodnika.

Aplikacije

Nakon sedmogodišnje pauze, ovo je čak drugi Crash Bandicoot najavljen ove godine.

Aplikacije

Stručnjaci su otkrili da kineski hakeri koriste četiri alata za prikupljanje podataka s Android mobitela, a u pitanju su SilkBean, DoubleAgent, CarbonSteal i GoldenEagle.

Oglašavanje