Apple

iCloud Communications tuži Apple za “iCloud”

Apple i sudski sporovi – na to smo već navikli, iako je obično Apple taj koji tuži. Ovom prilikom, tužba je podignuta protiv Applea – tvrtka iCloud Communications tuži Apple za korištenje imena iCloud te za pružanje usluga sličnih njihovima.

iCloud Communications tvrdi da je Appleov marketing usluge iCloud naštetio njihovom poslovanju te u potpunosti prebacio brand sa njih na Apple.

Što je još gore, pojedine točke optužbe tvrde da su Appleove usluge “u oblaku” gotovo identične onima koje tvrtka iCloud Communications nudi posljednjih 6 godina tj. od svog formiranja 2005. Zahvaljujući marketinškoj mašineriji kojom Apple raspolaže, mediji i šira javnost danas povezuju ime “iCloud” sa Appleom, a ne sa iCloud Communications.

U tužbi se ne navodi točna novčana odšteta, ali se spominju “svi profiti, dobiti i prednosti” te “učinjena monetarna šteta”. Također, iCloud Communications zahtijeva da Apple prestane koristiti ime iCloud te da “unište sva imena, znakove, tiskove, znakovlje, brošure, poslovne kartice, fakture i bilo kakav drugi pisani ili pohranjeni materijal” sa iCloud imenom.

Čitavu tužbu možete pronaći ovdje.

 

Izvor: Engadget.com


Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh