Apple

iPhone 5 odgođen za rujan

Tri anonimna izvora iz Appleovog lanca dobavljača otkrila su da će iPhone 5 na tržište izaći tek u rujnu ove godine, prenosi Reuters. Izvori su potvrdili i pojedine glasine vezane uz specifikacije novog iUređaja, a u nastavku možete pročitati o čemu se radi.

Iako je dosad već bilo jasno da se Apple neće držati standardnog rasporeda i najaviti novi iPhone u lipnju, i dalje smo gajili nade da će doći do preobrata. Nažalost, prema Reutersovim izvorima, proizvodnja novog iPhonea će početi tek u srpnju ili kolovozu. Izvori također navode da će uređaj nalikovati prošlom iPhoneu, uz sličan dizajn i osjećaj prilikom upotrebe.

Ranije ovog mjeseca, anonimni izvor iz lanca dobavljača za Apple, rekao je da kompanija još nije dogovorila nabavku dijelova za sljedeću generaciju iPhonea, što dodatno ide u prilog da će iPhone 5 biti odgođen.

Od 2008. i izlaska iPhone 3GS, Apple je najavljivao nove generacije svojih smartphonea na World Wide Developers Conferenceu, događaju koji se održava u lipnju. Pošto ove godine iPhone 5 neće biti predstavljen na WWDC, mnogi “tech geekovi” će ostati razočarani. Ovogodišnji WWDC će se više usredotočiti na softver – OS X 10.7 Lion i iOS 5.

Izvori od kojih je procurila vijest o odgodi iPhonea 5 spomenuli su da uređaj dolazi sa bržim procesorom. Nisu rekli kojim, ali vrlo vjerojatno je to A5 CPU – isti procesor koji pokreće iPad 2. iPhone 5 će imati veći zaslon od četvorke te kameru više rezolucije tj. 8 MP.

Nadalje, brojni izvori tvrde da će uređaj imati NFC tj. Near Field Communication tehnologiju kojom će korisnik svoj uređaj moći koristiti kao kreditnu karticu (za npr. platiti teti na kasi prilikom kupovine u trgovini).

Iako je Reuters priznata novinska institucija, imajte na umu da Apple zasad ništa nije potvrdio, stoga sve informacije primite sa daškom sumnje.


Tražili ste:

  • iphone 1 (41)
  • mobiteli sony ericsson (23)
Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh