Geekmaxi
Apple

iPhone 8 ipak neće imati zakrivljeni zaslon?

Glasine dođu, glasine prođu. Neke se obistine, neke ostanu ono što i jesu: obična naklapanja. Jedna od zanimljivijih se odnosi na zaslon novoga iPhonea, za kojeg se kaže kako će imati 5,8-inčni zakrivljeni OLED zaslon.

Takvu je vrstu zaslona tržištu predstavio Samsung, bilježeći pritom odlične prodajne rezultate. Apple, koji ionako drži lavovski dio profita na globalnom tržištu, ostao je hladan na Samsungov dizajn. Nebitno je je li riječ o općenitoj indiferentnosti na takvu vrstu zaslona ili nisu željeli da ih optuže za kopiranje.

Priča se promijenila tijekom razvojnog puta iPhonea 8, koji je, rekli smo u uvodu, trebao dobiti zakrivljeni zaslon. Dosta je dugo ta nada potrajala; zakrivljeni ekran, uostalom, djeluje puno privlačnije i modernije od klasičnog, ravnog zaslona.

I sad novi zaokret: Apple uopće ne planira pratiti Samsung, nego će iPhone 8 nastaviti dosadašnju praksu ravnog dizajna. Moguće je da se pritom primijeni 2,5 D jer takav dizajn ima aktualni Apple Watch.

S kakvim god zaslonom došao, bit će skup k’o sam vrag: tisuću eura je cifra za europsko tržište, na što možete nakalemiti barem stotinu eura više kad je u pitanju Hrvatska.

4 komentara

4 Comments

 1. ožujak 13, 2017 at 12:07 pm

  Hahahah pa sto ocekivati od sugavog Ishita hahahah pa samo idioti kupuki Ishit… Kinezi su ih unistili bukvalno…

  • ožujak 13, 2017 at 3:12 pm

   80 posto zarade od ukupne prodaje mobitela prosle godine sa 20% ucesca na trzistu je pokupio Apple, pa sad vidi ko koga unisti. IPhone je klasa za sebe kojoj niko ne moze prici pa tek onda ide najbolji Andorid i ostali. npr. do Samsunga s6 ni jedan android po kvaliteti izrade mu nije bio blizu, samo se sjeti plasticnog smeca od sasmunga koje su prodavali pod flagship modele, s3, s4, s5, pa cak ta plastika nije mogla konkurirati LG.ovoj ili HTC.ovoj ili Sony-evoj., a i sad je Iphone ime za sebe po kvaliteti, azuriranju sustava i slicno.

  • ožujak 13, 2017 at 3:21 pm

   HHahahhaha 80 prema 20% decko HD ekran u 2017 hahahahha i jos IOS najprostiji sistem mene bi bilo blam iskreno…

 2. ožujak 14, 2017 at 8:40 am

  Pa kako nece jbte

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh