Apple

iPhone tutorijal: Aktivacija bljeskalice za obavijesti

Foto: heresthethingblog.com

Sigurno vam nije promaklo kada je prijatelju na Android telefonu došla poruka (ili bilo koja druga obavijest), te mu je zasvijetlila LED lampica koja ga je upozorila na to. Oduvijek ste htjeli takvu istu opciju na svom iPhone uređaju, ali mislili ste kako ne postoji takva mogućnost, ili je jednostavno niste znali aktivirati. Ta opcija postoji i mi ćemo vam objasniti kako da je uključite…

Jedini uvjet za aktivaciju ove opcije je da imate instaliran minimalno iOS 5 na svom uređaju. Ako imate, idemo aktivirati bljeskalicu za upozorenje o novim notifikacijama na mobitelu. Naravno, prvo otvorite Postavke (Settings), zatim uđite u Općenito (General), nakon toga odaberite Pristupačnost (Accessibility), i tu ćete imati opciju LED svijetlo za alarme (LED Flash for Alerts)  koju je potrebno aktivirati.

I to je cijela mudrost aktivacije ove mogućnosti, u kojoj sada možete uživati kao i svi korisnici Android telefona. Vrlo je bitno napomenuti da će bljeskalica raditi samo ako je mobitel zaključan, a to bi vam moglo doći jako dobro ako se nalazite u glasnoj prostoriji, gdje ne možete čuti zvukove telefona. Informacije radi, ova opcija je ugrađena u sam iPhone (i iPad uređaje) zbog osoba s oštećenim sluhom (i potpuno gluhe osobe), no vjerujemo kako je i mi možemo koristiti.

Tražili ste:

  • kako na iphoneu iskljuciti bljesak (1)
  • kako na iphonu upaliti led obavijesti (1)
Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh