Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Apple

‘iTV je najveća stvar od pametnih telefona!’

Analitičar Gene Munster smatra da će iTV biti najveća stvar na tržištu potrošačke elektronike u posljednjih pet godina.

‘Appleov televizor stvaran je proizvod. Mislim da će to biti najveća stvar na tržištu potrošačke elektronike od pametnih telefona. Najveća stvar u posljednjih pet godina’, rekao je Gene Munster, analitičar Piper Jaffrayja u intervjuu za Bloomblerg Radio.

Munster dakle smatra da će Appleov TV imati puno veći utjecaj na tržište i korisnike u odnosu na iPad koji je, nakon što ga je ova kompanija predstavila, stvorio potpuno novo tržište kojim i dalje dominira.

Appleov iTV trebao bi izgledati potpuno drugačije u odnosu na televizore na koje smo navikli (spominje veliku staklenu plohu) te bi trebao ‘zaustaviti’ tržište na pet mjeseci, a ova bi ga kompanija trebala predstaviti već tijekom ove godine.

Munster je tijekom intervjua spomenuo i upravljanje ovim televizorom te je potvrdio da će korisnici njime moći upravljati glasom, no dodaje da većina ljudi uživa mijenjati kanale putem daljinskog upravljača te će se i s Appleovim televizorom isporučivati daljinski, a za pretpostaviti je da ćemo njime moći upravljati i putem iPhonea, iPoda Touch i iPada.

Glasine o iTV-u slušamo još od 2010. godine, a intenzivirale su se nakon Isaacsonove knjige o Steveu Jobsu u kojoj je sam Jobs spomenuo uređaj s najjednostavnijim sučeljem. Također, nedavno je Tim Cook spomenuo jedan ‘problem’ s kojim su suočeni u njegovoj kompaniji, a to je da imaju više novca nego što im trenutno treba za vođenje biznisa pa su neki analitičari tada spomenuli kako će Apple dio tog novca usmjeriti u razvoj svog televizora.

Mnogi se analitičari slažu kako Apple u budućnosti mora širiti svoje poslovanje i na nova tržišta – uz kontinuirani razvoj telefona, tableta i računala, mnogima se logičnim potezom čini razvoj iTV-a kojeg bi mogli povezati sa svim ovim uređajima pa na njemu npr. gledati neki film s iPhonea ili iPada.

Kao i uvijek do sada, riječ je samo o glasinama, a na slučaju iPhonea 5 i njegovog ‘predstavljanja’ krajem prošle godine uvjerili smo se da se te glasine ne moraju ostvariti, tako da nam ostaje samo čekati službeno predstavljanje Appleova televizora kako bi se uvjerili da iTV zaista postoji.

Dnevnik

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Vernee

Pohvalno se piše o kineskoj kompaniji Vernee – i mi smo među takvima – čiji se telefoni diče izvrsnom kvalitetom i performansama. Jedan od...

Bluboo

Bluboo Maya Max pametni je telefon kojeg njegova izrada, komponente i optimiziranost čine jednim od najozbiljnijih kandidata za kupovinu. Primarna, gotovo pa jedina svrha...

Doogee

Doogee X5 Pro je još jedan u nizu kineskih mobitela međutim realno gledajući nemaju svi love na bacanje da bi si mogli priuštiti bilo...

Elephone

Tvrtka Elephone upravo je pustila u pretprodaju svoj novi adut, model Elephone S7. Navedeni dolazi u dvije varijante: S7 s dijagonalom zaslona od 5,5 inča...

Oglašavanje