Apple

Izvršni direktor Sonyja se slučajno “izbrbljao” o 8mp kameri za iPhone 5?

U intervjuu za Wall Street Journal, Sir Howard Stringeru, izvršnom direktoru Sonya, slučajno je “izletjelo” da upravo Sony radi na senzorima za 8-megapikselne kamere namijenjene za, navodno odgođeni, iPhone 5.

Izvršni direktor Sonya je najmanje očekivani izvor za takve glasine, no u razgovoru sa novinarom Wall Street Journala, Walt Mossbergom, Stringer je komentiranjem tragične situacije u Japanu slučajno indicirao da sljedeća generacija iPhonea dolazi sa kamerom od 8 megapiksela, što je značajan napredak u odnosu na iPhone 4.

Komentar je slučajno dan prilikom govorenja o tvrtkinoj tvornici Senai koja je teško oštećena tsunamijem u Japanu prošli mjesec. Apple je dosad nabavljao kamere od OmniVisiona. To su bile kamere od 5 MP za iPhone 4 i 3.2 MP za 3GS. Sudeći po Stringerovim izjavama, Sony bi mogao preuzeti tu funkciju.

Rečenica koja potiče ovu glasinu je sljedeća: “Naša najbolja tehnologija za senzore gradi se u jednoj od tsunamijem zahvaćenih tvornica. To ide Appleu za njihov iPhone … ili iPad. Nije li to nešto?  Oni kupuju naše najbolje senzore od nas?”

U veljači su počele glasine da OmniVision neće moći na vrijeme isporučiti senzore za Apple. Sudeći po ovoj izjavi Stringera, Sony je očito “uskočio” u pomoć Appleu. Exmor R senzori za kamere, koji se nalaze u Sony Ericsson Xperia Arc i Neo uređajima, tako bi se mogli naći i u sljedećoj generaciji iPhonea.

U prilog svemu ovome ide činjenica da Apple ipak neće najaviti iPhone 5 na ovogodišnjoj konferenciji Worldwide Developer Congress, kako je to činio prethodnih godina, a što bi se moglo objasniti oštećenjem tvornice Sendai.

Radi li se samo o prenagljenom zaključku izvedenom iz konteksta ili Sony uistinu proizvodi dijelove za Apple? Jesu li 8 MP kamere uopće potrebne na mobitelima ili su samo nepotrebno “napumpavanje” specifikacija? Svoje komentare ostavite dolje ili na Facebook stranici!

 

Izvor: DigitalTrends


1 Komentar

1 Komentar

  1. 10 rujna, 2012 at 3:47 pm

    8 mp je nepotrebno napumpavanje specifikacija

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh