Apple

Kasno Apple na tržište stiže: iPhone XI dobit će treću kameru

Apple je nekada bio šampion inovacija, ali danas je blijeda (i još uvijek prebogata) sjena samoga sebe. Sljedeći pametni telefon ovoga giganta, iPhone XI, imat će tri kamere na svojim leđima. Nije neka vijest, zapravo nije nikakva vijest, jer takvi mobiteli ispadaju sa svake druge reklame na TV-u ili na netu, ali lijepo ilustrira gdje se Apple danas nalazi.

Previše je “Apple je to napravio prvi” da bi se pobrojalo, pa je sad pomalo tužno gledati kako sad već generacijama kasni za inovacijama koje predvode Huawei ili Xiaomi. Kako su nekad drugi kopirali njih, sada Apple malo gleda u tuđe dvorište – smještaj i oblik tih kamera neodoljivo podsjeća na Huawei Mate 20 Pro, koji je među najboljim mobitelima na svijetu.

Predstavljanje iPhonea XI još je daleko i ništa se konkretno ne zna o senzorima, ali glasine kažu kako će to biti 14-megapikselni primarni senzor i 10-megapikselni telefoto senzor. Treći će vjerojatno biti širokokutni, što je praksa koju njeguju i ostali mobiteli s ovakvom konfiguracijom. Budući da Apple ima dovoljno vremena do izlaska na tržište, moguće je da ugledamo i ToF senzor (Time-of-Flight) kakav ima Huawei P30 Pro, čija je funkcija preciznije mjerenje udaljenosti, što je od vitalnog značaja za AR aplikacije ili za portretni način fotografiranja.

Prednja će kamera, izgleda, i dalje biti u onome ružnom zubu. Dok su Xiaomi Mi Mix 3 ili Vivo Nex već odavno odmaglili u dizajnerskoj utrci, Apple još uvijek po tri generacije gura isti izgled svojih smartfona.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh