Apple

KOJA RUGOBA: ovo je novi iPhone XI

Iako je Apple nekad bio revolucionaran predvodnik industrije mobilnih uređaja, posljednjih nekoliko godina sve više gubi korak za konkurencijom. Još uvijek je u vrhu po zaradi, to se ne može poreći, kao niti kvaliteta njegovih uređaja. Ali u dizajnerskom smislu, Apple je generacijama iza uređaja kao što je Xiaomi Mi Mix 3 ili Oppo Reno. Nadolazeći iPhone XI donijet će neke novosti, koje će se prije svega svidjeti ljubiteljima fotografije. S druge strane, izgleda da će “jedanaestica” biti estetska noćna mora.

Posljednji renderi koji kruže po netu ne daju puno razloga za optimizam

Vrlo utjecajni i vrlo, vrlo pouzdani leaker Slashleaks dokopao se službenih kalupa za iPhone XI i XI Max, koje je brže-bolje podijelio na društvenim mrežama. Kao što vidite, dizajn najiščekivanijih mobitela ove godine daleko je od oku ugodnog. Veliki moduli za kameru baš jako nezgodno strše na zadnjoj strani uređaja, čini se da će se Apple morati dobro potruditi kako bi se spriječilo njihovo oštećenje. Utjeha je što će Apple dodati i treći senzor, pa bi se kvaliteta fotografija i videa trebala popeti za stepenicu ili dvije više. Čini se da raspored komponenti u unutrašnjosti nije dopustio nešto bolje pozicioniranje senzora, jer je rezultat zaista ružan, čak ružniji od Samsungovog Galaxy S10+.

Više s Geek.hr: ovo su mobiteli s najboljom kamerom!

Još više bode u oči veliki zub na prednjoj strani uređaja. I dok se cijela industrija već odavno prebacila na barem kapljicu na vrhu ekrana za selfie kameru, a oni skuplji uređaji sprijeda imaju samo ekran, hardverski div iz Cupertina zaglavio je u 2017. godini.

Navodno će 2020. godine predstaviti iPhone sa savitljivim ekranom i to bi trebala biti prekretnica za njih, jer ovako više zbilja ne ide. Šteta je samo što su takvi mobiteli zapravo već dostupni na tržištu (zanemarimo sad probleme s Galaxy Fold) i do tada konkurencija može samo još više odmagliti. Apple, nekad prvak inovativnosti, dizajna i mobilne fotografije, danas bolno kasni za drugima.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh