Apple

Liquipel premaz štiti vaš iPhone prilikom pada u WC školjku

Tvrtka iz Kalifornije proizvela je zaštitni premaz koji mobilne telefone štiti od vode i ostale tekućine.

Liquipel funkcionira tako da se spaja s vašim iPhone-om na molekularnoj razini iznutra i izvana. Nano-premaz ne može se ogrebati niti istrošiti kroz vrijeme. Po cijeni od 59 američkih dolara s uključenom poštarinom možete zaštititi svoj pametni telefon od vode, te ga koristiti bez greške čak i nakon što vam upadne u kadu punu vode. Zaštitni sloj ne osjeća se pod prstima, te nije vidljiv, a mobilni telefon izgleda isto kao i prije.

Zapravo je ‘najstrašniji’ dio testirati vlastiti iPhone u krigli vode, jer samim gledanjem i opipavanjem razlika nije vidljiva. Dakle, ukoliko se odlučite na ovu investiciju morate biti spremni testirati kvalitetu proizvoda, pa ako to nije ono što ste platili…ostali ste bez telefona.

Ideja iza ovog projekta bila je zaštititi skupocjene telefone od nehotičnog uništavanja prolijevanjem tekućine ili padom u istu. Naravno, proizvođač zaštitnog sloja ne preporučuje da se ide plivati s mobitelom u džepu, no prema testiranju ekipe s portala Wired.com, zaštitni premaz uspješno je savladao javljanje na poziv s rukama nasapunanim sredstvom za pranje posuđa, slanje sms poruka na kiši, pa čak i korištenje mobitela pod tušem.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh