Apple

Nastavak nagađanja o novitetima koje donosi iPhone 7

Foto: YouTube screenshot

Mnogo je glasina proteklih mjeseci o novitetima koje će Apple predstaviti s najnovijim modelom iPhonea. Jedna od glavnih promjena je što bi najnoviji model trebao biti znatno tanji, a to uzrokuje ukidanje klasičnog utora za slušalice. Tu glasinu je sada potvrdio još jedan dobro informirani portal…

Mnogi azijski blogovi prošlog su mjeseca pisali o tome kako Apple planira ukinuti klasični utor za slušalice (3.5mm), te kako bi najnoviji model bio značajno tanji od prethodnih, o čemu je već pisao Giga.hr portal. Tu vijest sada je potvrdio i magazin Fast Company, pozivajući se na dobro informirane izvore bliske američkoj kompaniji.

Službene potvrde ovih informacija još uvijek nema, ali rijetko kada se ovakva nagađanja pokažu netočnima, kada iza njih stoje dobro informirani portali kao u ovom slučaju. Ukidanje “predebelog” utora za slušalice ne bi trebao biti veliki problem za sve one koji odluče kupiti iPhone 7, jer će uz mobitel dobiti odgovarajuće slušalice.

Osim toga, neki portali objavili su informaciju kako će iPhone 7 biti prvi model iz Apple radionice koji će biti otporan na vodu. Fast Company također donosi informacije kako bi iPhone 7 trebao doći s mogućnošću bežičnog (wireless) punjenja. To i nije neka novost u svijetu pametnih telefona, ali je za iPhone, s obzirom na to da niti zadnja dva modela nemaju tu mogućnost, a što je mnoge stručnjake iznenadilo (Apple navodno razmatra da te uređaje nadogradi i omogući wireless punjenje).

Vjerojatno niti jednom fanu iOS-a sve te novosti neće puno značiti ako Apple ne ispravi neke druge stvari, kao što je, primjerice, povećanje trajanje baterije. Tu promjenu zazivaju svi korisnici iPhone uređaja, no, kako napraviti tanji model i istovremeno povećati trajanje baterije? Može li nas Apple iznenaditi?

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh