Apple

Nećete vjerovati zbog čega Apple nastavlja proizvodnju iPhone X

Perjanica svjetske industrije mobilnih uređaja, američki Apple, nastavit će proizvodnju prošlogodišnjeg modela iPhone X, koja je obustavljena nakon što su predstavljeni iPhone XS i iPhone XS Max.

Razlog ovoj odluci leži u ugovoru koji Apple ima s drugim gigantom na ovom području, južnokorejskom tvrtkom Samsung. Oni, naime, proizvode OLED ekrane za Apple, koji se ugovorom obvezao kupiti određenu minimalnu količinu takvih ekrana.

>> Stari Huawei ima bolje kamere nego novi iPhone!

Ako se sjećate ranijih natpisa po novinama, model iPhone XR već je naišao na zid kod kupaca. Apple je tada obavijestio neke dobavljače da smanje proizvodnju ovog modela, a nekima je potpuno obustavio narudžbe. Slična je situacija, izgleda, dočekala iPhone XS i iPhone XS Max, koji se ne prodaju u onako velikim količinama kako je Apple očekivao.

>> Ovo su najbolji jeftini mobiteli koje možeš kupiti!

Baš se zbog toga pojavila nezgodna i potencijalno vrlo skupa rupa; ako Apple ne preuzme od Samsunga određeni broj ekrana (količina je poslovna tajna), morat će platiti velike penale. Rješenje se našlo u starom iPhoneu X, koji će i dalje stizati na police Apple Storea. Izgleda da su prenapuhane cijene i predpotopni dizajn napokon stigli na naplatu.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh