Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Apple

Nove glasine oko iPhonea 5

Sve je veći broj glasina oko nove verzije Appleova telefona, a prema posljednjima imat će ekran `manji od 4 inča`.

Steve Jobs napustio je poziciju Appleova izvršnog direktora, no planovi i ambicije ove kompanije se ne mijenjaju pa se nadaju da će prvotni šok i pad cijene dionica uskoro – tj. kada predstave iPhone 5, zamijeniti porast vrijednosti dionica i velika potražnja za novim telefonom.

Tako se na internetu gotovo svakodnevno pojavljuju informacije o tome što bi iPhone 5 trebao imati – neke glasine dolaze od manje ili više pouzdanih `izvora upoznatih sa situacijom`, dok se druge temelje samo na predviđanjima tržišnih analitičara. Tako na TechCrunchu `potvrđuju` ono o čemu se već do sada pisalo, a to je da će iPhone 5 biti svjetski telefon, tj. radit će i na GSM i na CDMA mrežama.

Do sada su se u SAD-u mogle nabaviti dvije verzije ovog telefona – jedan je radio na GSM mrežama (prodavao se putem operatera AT&T), a drugi na CDMA mrežama (prodavao se putem Verizona), dok bi iPhone 5 trebao imati podršku za obje mreže, što će naročiti cijeniti korisnici koji često putuju između SAD-a i europskih zemalja jer više nema straha da CDMA telefon neće raditi na europskim GSM mrežama.

Na internetu su se također pojavile i fotografije (navodnog) kućišta novog iPhoena kojeg se od kineskih proizvođača komponenata dokopala ekipa sa stranice macpost.net, a objavljene su i slike futrole za budući iPhone, koja je također nabavljena iz Kine.

Te slike sugeriraju da će novi iPhone imati veći ekran – koji će zauzimati gotovo cijelu prednju površinu te da će biti tanji, dok bi pozicija kamere i bljeskalice trebala ostati na istom mjestu (ranije se govorilo da će novi Appleov telefon imati dvije bljeskalice).

Apple Insider prenosi vijest da je Apple u Los Angelesu već počeo sa snimanjem reklama za iPhone 5, no one ne bi trebale biti gotove do početka listopada.

Do sada se kao datum izlaska nove verzije Appleova telefona spominjao rujan, a u posljednje vrijeme sve se više spominje početak listopada pa ako su ove informacije točne, onda će Amerikanci novi iPhone moći kupiti tek za mjesec i pol.

Ipak, postoji mogućnost da Apple svoje telefone najavi u rujnu, a da onda njihova prodaja počne u listopadu. Na DigiTimesu kažu, pozivajući se na svoje izvore, da će novi iPhone imati ekran `manji od 4 inča`, dakle možemo očekivati dijagonalu od 3,7 inča te da se novi model po komponentama `neće previše razlikovati od iPhonea 4`.

Teško je i pratiti sve glasine te često jedne glasine pobijaju druge (npr. ranije se spominjao 4 inčni ekran i radikalni dizajn, a sada se govori o manjem ekranu i sličnom dizajnu), a prave informacije saznat ćemo tek na službenom predstavljanju koje će, kako sada stvari stoje, biti negdje za mjesec dana.


Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Apple

Koronavirus je zaustavio svijet i počeo ga mijenjati. Čak i naše svakodnevne navike neće ostati iste i potrebno se novonastaloj situaciji što bolje prilagoditi....

Novosti

Izvještaji o prodaji mobitela za veljaču u debelom su minusu za iPhone, a crveni su i za druge proizvođače mobitela. Na najvećem svjetskom tržištu...

Novosti

Pretpostavlja se da je nošenje maske za lice jedan od načina na koji se možete zaštiti od epidemije koronavirusa. Međutim, problem s maskama za...

Apple

Nova opcija za iPhone mogla bi korisnicima omogućiti da pomoću pametnog telefona ubuduće mogu otključavati svoj automobil. Kod skriven u novom ažuriranju trebalo bi...

Oglašavanje