Apple

Novi iPhone će biti od stakla

Apple sprema novu vrstu iPhonea čije bi kućište u potpunosti trebalo biti od stakla.

Apple je pokrenuo ostvarivanje prava na patent za uređaj s kućištem u potpunosti od stakla. Takvo kućište moglo bi se napraviti od šuplje staklene cijevi ili od dva komada stakla koja bi se spojila zajedno. Materijal bi bio hermetički zatvoren i vodootporan. iPhone 4 i 4S nisu daleko od ove ideje, jer, ovi smartphonovi se već sastoje od dva dijela stakla i čeličnog okvira. No, javili su se i neki problemi.

iPhone koji bi bio sasvim od stakla lako bi se mogao oštetiti pri padu. Nadalje, iPhone je pun senzora koji bi mogli imati problema s funkcioniranjem u staklenom kućištu. Apple za ovaj problem predlaže da dijelovi stakla ne budu prozirni. ‘Neki od razloga za upotrebu stakla, a ne drugih materijala, su što je staklo čvrsto i jako te transparentno za radio valove, a time i prikladan materijal za kućište elektroničkog uređaja za bežičnu komunikaciju’, poručuju iz Applea, javlja Mashable.

‘Stakleno kućište uređaju daje unikatnan i estetski izgled. Također, kućište bez spojeva značajno smanjuje ulazak prašine i nečistoće u unutrašnjost uređaja’, stoji u Appleovoj prijavi za patent.

Dnevnik

4 komentara

4 Comments

 1. ožujak 24, 2012 at 7:29 pm

  He he , jako mudro . A oce li i baterija biti od stakla ?

 2. ožujak 27, 2012 at 8:40 am

  Hehe kad padne sa visine od pola metra kao i ova prošla dva pa se staklo razbije, možda se ovaj put razbije cijeli

 3. svibanj 31, 2012 at 7:40 pm

  sto ne naprave neku leguru metala koja ce biti puno cvrsca,a ne glupo stakoloo,da ti ispadne na tepih razbice se ,a ne na asfalt ili beton

 4. kolovoz 14, 2012 at 7:43 am

  Lako za sve to samo da nebude ko i sa 4s uređaj koji lijepo izgleda a 3g ne radi kak treba, pucaju pozivi ako nema 3g signala itd.
  Ovo mi izgleda kao uređaj koji se prodaje izgledom i najviše služi za pokazivanje a pouzdanost na zadnjem mjestu.

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh