Aplikacije

Pokemon GO: Apple će zaraditi 3 milijarde dolara

Foto: cinemablend.com

Financijska analitičarka Laura Martin smatra kako će hit igrica Pokemon GO prihodovati nevjerojatnih 3 milijarde dolara američkoj kompaniji u narednih godinu do dvije…

Vjerojatno vam je već puna kapa silnih članaka o Pokemon GO igrici koja već danima bilježi rekorde po broji skidanja, a koja trenutačno drži prvo mjesto popularnosti među Androidima (Google Play) i iOS uređajima (App Store), no zarada koja stoji iza cijele priče je nevjerojatna.

Sve što privlači pažnju velike populacije stvara proporcionalno velik profit za velike kompanije, a na ovoj igrici dobro bi trebao zaraditi i Apple. Financijska analitičarka Laura Martin smatra kako će hit igrica Pokemon GO prihodovati nevjerojatnih 3 milijarde dolara američkoj kompaniji u narednih 12 do 24 mjeseca!

Pokemon GO je besplatna igrica, ali nudi mogućnost kupovine unutar same igrice. Možete kupovati stvari kao što su sretna jaja, poke lopte, mamce i slično, a od svake kupnje 30% prihoduje Apple. Jasno je kako će najveći profit u priči biti Nintendov, ali niti Apple neće ostati praznih ruku. Štoviše.

S obzirom na to da su iOS korisnici generalno bogatiji od androidaša, procjenjuje se kako preko 80% kupnji unutar Pokemon GO igrice otpada na iOS uređaje.” – kaže Laura, te dodaje kako je čak “53% kupaca unutar navedene igrice napravilo prvu kupnju u posljednjih 6 mjeseci“.

U prijevodu – svijet je zaluđen ovom igricom, a osim što su dionice Nintenda doživjeli veliki “boom”, Apple direktori mogu zadovoljno trljati ruke za još jednu uspješnu godinu. Marketing je čudo.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh