Apple

Prodano je milijardu iPhone uređaja

Foto: heresthethingblog.com

Američka kompanija pohvalila se na svojim službenim stranicama podatkom kako su prodali milijardu iPhone uređaja…

Kada je “davne” 2007. godine pokojni Steve Jobs predstavio iPhone, očekivalo se kako će taj prvi pametni uređaj iz Apple radionice rušiti rekorde. I takve procjene svakim se danom pokazuje točnima. Ovih dana primjerice, niti deset godina nakon izlaska prve verzije ovog pametnog telefona, kompanija bilježi prijelaz magične brojke od milijardu prodanih iPhone uređaja.

iPhone je postao jedan od najvažnijih i najuspješnijih proizvoda u povijesti koji su mijenjali svijet. On je vrlo bitan dio naše svakodnevice i omogućuje mnogo toga što radimo. Prošli tjedan prošli smo brojku od milijardu prodanih iPhone uređaja.

Nikada nismo stvarali proizvod da bude najprodavaniji, već smo stvarali najbolji proizvod što stvara razliku. Hvala svima u Appleu što pomažu u svakodnevnom mijenjanju svijeta.” – riječi su koje je napisao direktor kompanije, Tim Cook.

Prodati milijardu nečega nije mala stvar, štoviše, ovaj podatak je uistinu impresivan. Možda sama činjenica da je preko milijardu iPhone uređaja u opticaju opravdava činjenicu da Apple bilježi pad prodaje već drugi kvartal u nizu.

Naravno, mnogi stručnjaci smatraju kako će skorašnji izlazak iPhone sedmice vratiti kompaniju na pravi put, te ponovno dići traženost Apple pametnih telefona. A kada će konačno izaći novi model još uvijek nije poznato.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh