Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Apple

Twitter dostupan na Android platformi

Za korisnike mobilnih uređaja s Google Android platformom, a koji koriste društvenu mrežu Twitter, dolazi dobra vijest-Twitter aplikacija dostupna je na spomenutim uređajima. Rezultat suradnje tvrtki jest dostupnost Twitter aplikacije na novim uređajima kao što su Nexus One i HTC Incredible. Ovu funkcionalnost već posjeduju iPhone i BlackBerry uređaji. Aplikacija će biti dostupna na uređajima s platformom Android 2.1 i novijim verzijama.

Koristeći Twitter korisnici će imati mogućnost interakcije s drugim aplikacijama. Ako korisnici pregledavaju slike, mape i web stranice, biti će im omogućeno dodavanja sadržaja u Twitter aplikaciju.

„To je dobar dodatak, posebno za mlađe korisnike, jer aplikacije društvenih mreža postaju sve korišteniji medij komunikacije s obitelji i prijateljima,“ kaže Kirk Parsons, analitičar bežičnih tehnologija pri tvrtki J.D. Power and Associates.

Rad s aplikacijom ne zahtijeva prijavu na sustav. „Aplikacija je grupirana s drugim društvenim mrežama,“ kaže Parsons. Korisnici Android Twittera mogu koristiti widget koji se pojavljuje na glavnom zaslonu. Gadget prikazuje vrijeme, lokaciju ili nove tweetove prijatelja uz njihove osobne podatke.

„Kada aplikacije rade dobro jedna s drugom, tada dijeljenje podataka postaje prirodna radnja kao i u stvarnosti među ljudima. Android platforma je odlična za ovakve vrste aplikacija i potrudili smo se kako bi u suradnji s Andorid timom dijeljenje podataka učinili još jednostavnijim. Android Twitter je sjajna aplikacija za korištenje i dijeljenje podataka kao što su poveznice i slike. Sve što morate napraviti jest pronaći gumb za dijeljenje podataka i odabrati Twitter,“ izjavljuju iz Twittera.

Nova aplikacija je dostupna na Android Market web tržištu, koje se povećava za 8,000 aplikacija mjesečno, a trenutno ih ima oko 50,000. Ovo je još uvijek malo u odnosu na Apple App Store tržište koje ima 185,000 aplikacija.

Cijela priča oko Android Twittera počela je sredinom travnja kada su tvrtke najavile zajednički dolazak na konferenciju razvijatelja. To je potvrdilo slutnje o novoj suradnji. Google i Twitter tada su izjavili da očekuju da sve više programera ugrade Twitter u svoje aplikacije.

„Proveli smo sjajno vrijeme surađujući s Android timom i oduševljeni smo što će Google učiniti ovu aplikaciju otvorenom za sve korisnike, a naročito programere. Uzbuđeni smo zbog novih aplikacija koje će programeri razviti koristeći Twitter programsko sučelje,“ nadodaju iz Twittera.


Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Vernee

Pohvalno se piše o kineskoj kompaniji Vernee – i mi smo među takvima – čiji se telefoni diče izvrsnom kvalitetom i performansama. Jedan od...

Bluboo

Bluboo Maya Max pametni je telefon kojeg njegova izrada, komponente i optimiziranost čine jednim od najozbiljnijih kandidata za kupovinu. Primarna, gotovo pa jedina svrha...

Doogee

Doogee X5 Pro je još jedan u nizu kineskih mobitela međutim realno gledajući nemaju svi love na bacanje da bi si mogli priuštiti bilo...

Elephone

Tvrtka Elephone upravo je pustila u pretprodaju svoj novi adut, model Elephone S7. Navedeni dolazi u dvije varijante: S7 s dijagonalom zaslona od 5,5 inča...

Oglašavanje