Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Apple

Uzbudljivo u Appleu EVO kada stiže novi iPhone 5 i iPad 3!

Osim novog iPada i iPhone, ove godine možemo očekivati i iTV, a spominje se da Apple priprema i Mac s ekranom osjetljivim na dodir.

Proteklih dana pojavile su se nove glasine oko nadolazećih Appleovih proizvoda – novih modela iPhonea i iPada, ali i Appleova televizora te računala s ekranom osjetljivim na dodir.

Tako neke informacije koje stižu iz Kine kažu da bi Tim Cook iPhone 5 mogao predstaviti u lipnju na konferenciji za developere te se na Huffington Postu pitaju kakve promjene može donijeti novi model iPhonea samo osam mjeseci nakon izdavanja modela 4S.

Ipak, sigurno je da se iPhone 5 razvija već duže vrijeme – glasine o modelu s četiri inčnim ekranom slušamo barem godinu dana te, osim većeg ekrana, možemo očekivati da će novi model Appleova telefona biti tanji te će imati bolji procesor i (možda) podršku za NFC i 4G LTE mreže.

No, prije iPhonea 5 očekuje nas novi model tableta koji bi se na tržištu trebao pojaviti već sljedeći mjesec. iPad 3 trebao bi biti tanji i imati ekran iste dijagonale, ali i veće rezolucije u odnosu na aktualni model – 2048 x 1536 piksela tako da će pregledavanje sadržaja na njemu biti još ugodnije i ljepše.

Dakle, novi tablet najvjerojatnije neće donijeti nikakve revolucionarne novitete, već samo poboljšanja u odnosu na iPad 2, ali revolucionarne novosti za ovu kompaniju možemo očekivati krajem godine kada bi se na tržištu mogao pojaviti iTV.

Tako, prema Geneu Munsteru, analitičaru kompanije Piper Jaffray, Apple već pregovara s proizvođačima komponenti za televizore o kupovinu dijelova za iTV – službenih informacija naravno nema, no glasine kažu da njihov 50 ili 55 inčni televizor (ranije su se spominjali i modeli s dijagonalom ekrana od 32 i 37 inča) na tržištu mogao pojaviti krajem godine, taman na vrijeme za blagdanski šoping ljubitelja Applea.

Prema onome što pišu na stranici koja prati Appleove patente (Patently Apple), čini se da ova kompanija priprema i neke novitete vezane uz svoja računala pa tako posljednji Appleovi patenti upućuju na to da u budućnosti možemo očekivati i iMac računala koja će imati ekran osjetljiv na dodir, no njih vjerojatno neće predstaviti ove godine.

dnevnik.hr

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Aplikacije

Jedan će račun postati funkcionalan na više uređaja, što će znatno olakšati i ubrzati komunikaciju.

Apple

Koronavirus je zaustavio svijet i počeo ga mijenjati. Čak i naše svakodnevne navike neće ostati iste i potrebno se novonastaloj situaciji što bolje prilagoditi....

Novosti

Izvještaji o prodaji mobitela za veljaču u debelom su minusu za iPhone, a crveni su i za druge proizvođače mobitela. Na najvećem svjetskom tržištu...

Novosti

Pretpostavlja se da je nošenje maske za lice jedan od načina na koji se možete zaštiti od epidemije koronavirusa. Međutim, problem s maskama za...

Oglašavanje