Apple

WePad dostupan od kolovoza

Tvrtka Neofonie održala je jučer tiskovnu konferenciju u Berlinu na kojoj su dali nešto više detalja o svom WePadu, tabletnom računalu o kojem smo već pisali, a koje je bazirano na Androidu i Linuxu. Osnova računala je Intelov Atom N450 na 1.66 GHz, a ekran je dijagonale 11.6“, razlučivosti 1366*768 točaka i podržava multitouch.

Barem na papiru, u usporedi s iPadom, WePad izgleda daleko bolje, pa tako ima i web-kameru, dva USB-a, čitač memorijskih kartica, Bluetooth, utor za SIM karticu, podržava Javu, Flash i Adobe AIR i brojne druge pogodnosti koje Appleov uređaj ne nudi.

Planirano je da budu dostupne dvije verzije uređaja i to ona s memorijom od 16 GB i s WiFijem po cijeni od 450 eura, i verzija sa 64 GB flash memorije, GPS-om i sposobna za reprodukciju HD videa po cijeni od 570 eura. Kako ova druga verzija ne koristi Nvidijin Ion, pretpostavlja sa da za HD video koriste Broadcomov Crystal HD čip koji u sprezi s Atomom može dati kvalitetnu reprodukciju HD videa.

Uređaj će u Njemačkoj prema službenim stranicama biti dostupan za predbilježbe od 27. ovoga mjeseca, preliminarni početak prodaje (soft-launch – kaže Neofonie) je u srpnju, a masovna dostupnost je zakazana za kolovoz.


Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh