Apple

WWDC počinje sutra

Worldwide Developer Conference 2011 započinje sutra, ponedjeljak, 6. lipnja. Za brojne programere i razvijatelje aplikacija ovo će biti napet i ispunjen tjedan, a oni koji budu nazočni događaju imati će priliku osobno razgovarati i dijeliti ideje sa Appleovim inženjerima.

Naravno, prvi dan Appleove iščekivane konferencije otvorit će tko drugi nego legendarni Steve Jobs sa uvodnim govorom. Apple je već unaprijed potvrdio tri velike teme – na tapeti su iOS 5.0, Mac OS X Lion i iCloud. Promjene u sustavu notifikacija, nadamo se, nisu jedino što je Apple pripremio kako bi konkurirao Androidu svojim mobilnim operacijskim sustavom. Ova godina je ipak drukčija od prethodnih – sljedeća generacija popularnog iPhonea neće biti predstavljena čime je prekinuta tradicija od posljednjih nekoliko godina.

O usluzi iCloud smo već pisali i tu novosti nema. Apple će nastojati konkurirati “cloud” sustavima koje imaju Amazon i Google. iCloud bi trebao imati odličan sustav za skeniranje kojim će se olakšati podešavanje usluge u odnosu na ono što konkurencija nudi.

I to je to zasada. Još se uvijek potajno nadamo da će Apple izvući sljedeću generaciju iPhonea iz rukava na sutrašnjoj konferenciji.


Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh