Apple

Zbog Applea – najgora privatnost na iPhoneu! Evo Zašto?

Privatnost na vašem iPhoneu ravna je nuli, a s takvim zaključkom slagao se čak i pokojni Steve Jobs.

Aplikacija Path, a vjerojatno i mnoge druge, kradu vaše podatke s iPhonea i iPada, bez vašeg znanja, prenosi Gizmodo. Rezultat je to pohlepe tvorca aplikacije i inertnosti Applea, koji bira ne štititi privatnost svojih korisnika, kao što bi trebali to činiti.

Sve to, kako je rječito zaključio i pokojni Jobs, uvelike ‘puši’. Radi se o tome da proizvođači aplikacija koriste slabosti iOS-a i kradu informacije korisnika bez njihovog znanja. Bilo koja aplikacija može doći do podataka u vašem adresaru, jer on nije zaštićen nikakvim mehanizmom, za razliku od iPhneove GPS usluge, koja korisnike svaki put pita žele li odobriti aplikaciji da joj pristupi.

‘Ja sam optimist. Vjerujem da su korisnici pametni i da neki od njih žele dijeliti više od drugih. Pitajte ih. Pitajte ih svaki put. Neka vam oni kažu da prestanete s pitanjima, ako su umorni od njih. Recite im što točno radite s njihovim podacima. To je naš stav’, pojasnio je pokojni Jobs u videu koji možete pogledati.

Za sve one koji rade suprotno, poput Patha te Googlea i Facebooka tijekom 2010., Jobs je smatrao da su ‘pušioničari’. No, njegov Apple se i dalje nije pobrinuo za problem adresara, a pitanje je hoće li.

Dnevnik

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh