BlackBerry

Hoće li veličanstveni Blackberry ugroziti satus iPada?

Još jedan veliki ulaz na tržište tableta zabilježen je pojavom Blackberryja Playbooka koji možda izgleda poput svih ostalih uređaja svoje vrste, ali čija unutrašnjost krije nešto nimalo nalik drugim Blackberryjima ali i tabletima.

Taj inovatni uređaj lansirala je tvrtka koja po pitanju inovacija nije u zadnje vrijeme polučila neki uspjeh, ali zato je gotovo revolucionarni istup dobro naplatila.

Prema glasinama da se cijena kreće oko 1.000 dolara, novitet postaje skuplji od Apple iPada koji je ionako okarakteriziran kao skupi ueđaj. Ipak, prema onoj koliko para toliko muzike, taj uređaj nudi poveću količinu još neviđenih značajki i sasvim opravdava izreku.

Prvi pogled na Playbook otkriva veliku crnu plohu dimenzija 130x193x10 milimetara sa sedam inčnim zaslonom. Teži 400 grama, a na stražnjoj strani ima 5 megapikselnu kameru dok je na prednjoj strani smještena tri megapikselna kamera. Obje kamere dolaze s podrškom za snimanje u formatu HD, a playbook je također idealan alat za video-konferencije
.
Unutar uređaja nalazi se dvojezgreni procecesor 1 Ghz i 1 GB radne memorije, impresivne specifikacije koje Playbook izdižu daleko iznad uređaja iz istog faha.
Najzanimljivija stavka Playbooka je svakako njegov operativni sustav. Blackberry Tablet OS utemeljen je na QNX koji je u širokoj upotrebi u industrijskim sustavima godinima. OS je napravljen tako da može simetrično podržavati rad oba procesora, što bi drugim riječima značilo da bi trebao biti super turbo brz. Pri tom tako dobro izgleda.

svimobiteli.hr

2 komentara

2 Comments

  1. 1 veljače, 2012 at 8:43 pm

    Nikada, pa ni tada 🙂

  2. 1 veljače, 2012 at 8:47 pm

    Da i neće biti jedini

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh