Geekmaxi
BlackBerry

RIM planira izdati 7 BlackBerrya do kraja godine

RIM-u u posljednje vrijeme ne cvjetaju ruže, ali kanadski proizvođač mobitela ne planira odustati bez borbe. Posljednji izvještaji na Internetu navode kako RIM namjerava izdati 7 novih uređaja do kraja tekuće godine.

Nakon izdavanja BlackBerry Bold 9900, Research in Motion planira prebaciti u petu brzinu i izdati mnoštvo novih uređaja temeljenih na novom BlackBerry 7 OS-u kako bi konkurirao sve jačim Android i iOS rivalima.

Jim Balsilli, jedan od izvršnih direktora kanadske tvrtke, potvrdio je kašnjenje novog operacijskog sustava, ali uvjerava kako nema razloga za paniku – RIM će uspješno ostvariti financijske ciljeve za 2011.

Stvari u RIM-u su daleko od željenih, štogod čelni ljudi tvrtke govorili. BlackBerry uređaji su izgubili znatan dio tržišnog udjela u korist Android i iOS-a te su na udaru kritike koja ih je proglasila “zastarjelim i sporima”. RIM trenutno nema uzdanicu koja se može natjecati na high-end dijelu tržišta.

Planovi za budućnost su nagovještaj boljih vremena, kažu u RIM-u. Počevši sa BlackBerry Bold 9900, tvrtka će izdavati moćnije pametne telefone i privlačniji operacijski sustav.

Veselimo se novim uređajima iz RIM-a i želimo im sreću.


Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh