Bluboo

Bluboo S2 ima zanimljivo rješenje za full-display dizajn

Bluboo je nedavno napravio jedan zanimljiv zaokret u svom poslovanju. Ova kineska tvrtka koja se bori za svoj uspon je na Sajmu mobilne tehnologije u Barceloni predstavila inovativan koncept kojim se želi približiti idealu 2018. – mobilni uređaj sa zaslonom koji zauzima čitavu površinu prednje strane, tzv. full-display.

Već je dobro poznata stvar da je iPhone X, predstavljen još na jesen 2017, izašao s interesantnom inovacijom, tzv. “notch”-om ili zubom na vrhu zaslona. Ta “rupa” pohranjuje True Depth Camera System, set senzora odgovoran za tehnologiju prepoznavanja lica, ključni element iPhonea X.

Bluboo ističe kako su brojni proizvođači krenuli putem koji je utro Apple; tržište je preplavljeno klonovima:

I u tome je Bluboo prepoznao svoju priliku i napravio zaokret. Bluboo S2, koncept predstavljen u Barceloni, nema zub, nego rotirajuću kameru.

Ta kamera vjerojatno neće imati mogućnosti identifikacije značajki lica, no službenih informacija zasad nema. Također, pitanje je koliko je vremena potrebno kameri treba da se zarotira. Dosad su procurile tek neke specifikacije, primjerice zna se da će senzor (“personalizirani” Sony) imati rezoluciju do 21MP i otvor blende od f1.8, idealan za portrete i situacije niskog osvjetljenja.

Bluboo uz kameru prilaže i simpatične dodatke:

Još se mnogo toga ima otkriti o ovom mobitelu, osobito nas zanimaju rezolucija zaslona i procesor, a onda i cijena, kako bismo mogli dati svoj sud. Bluboo se nije izjasnio ni o datumu lansiranja, a još uvijek se čeka i prvi video; više informacija stiže uskoro.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh