Bluboo

Bluboo S8 – tehnologije luksuza iz stakla i metala za 149,99 dolara

bluboo s8

U gradu Šenženu, pored rijeke Dasha, sjedište je kompanije koja se svojim modelima smartfona dosta trudi da jasno profilira kome stoji nasuprot – tj, čiji dio tržišta želi preuzeti ove godine. Bluboo to i ne skriva – ta zašto i bi? Uz potporu niskih cijena svojih uređaja, može baciti rukavicu u lice kome god hoće. Danas predstavljamo dizajnerske tehnologije Bluboo S8, koji već u nazivu izaziva svog protivnika, Samsung Galaxy S8.

Tehnologija iza 2,5D zakrivljenog ekrana – koliko god fantastično da zvuči, au, prostor između dvije dimenzije? – nije nešto pretjerano inovativna. Budući da elektronički dijelovi zaslona uopće nisu zakrivljeni, za razliku od fleksibilnog zaslona, ​​2,5D staklo je proizvedeno u velikoj mjeri isto kao i ravna staklena ploča, samo s dodacima za oblikovanje stakla na pravu veličinu. Iz Blubooa se nadaju da će korisnikov osjećaj uranjanja u sadržaj kojeg otvori na zaslonu u dlanu biti potpun. Savijanje staklene ploče preko rubova osigurava nešto veće vidno polje i možda zaista više odgovara oku. Luksuz korisničkog doživljaja.

bluboo s8

Kod Bluboo S8 uređaja to se staklo ulijeva u okvir od titanija i cinka, što je postignuto naprednim postupkom lijevanja metala CNC (engl. Computer numerical control) mašinom. Stražnja ploča uređaja od istog je materijala i na njoj je primijenjena IML tehnologija, gdje je sloj boje zaštićen pokrovom filma. Sloj boje kod Bluboo S8 ima efekt presijavanja sličan onome kojeg možemo vidjeti na CD-u – na taj način metalna površina poigrava se svjetlošću i komunicira onom istom oku neki “štih” luksuza.

bluboo s8

No, još jedna stvar kod S8-ice iz daleke zemlje Kine privlači pozornost – a to je odabir operativnog sustava. 3.6.0 nije ni nugat ni lolipop, ali bi mogla biti najnovija inačica laganog softvera Oxygen, koji se gradi na Androidu. Prilagođen zahtjevima kompanije, Oxygen 3.6.0 dolazi s ojačanim Centrom za sigurnost, te se očekuje da će dobro kriptirati podatke i omogućiti sigurno i privatno kretanje internetom – koliko je to moguće.

U službenom video prilogu, koji je objavljen danas, doznali smo i da će uređaj biti prezentiran u tri boje, sivoj, crnoj i električnoj modroj:

I na kraju spomenimo i cijenu, brojke su, po šaptu iz kuloara, 159,99 u valuti američkih dolara. Bluboo S8 kreće u pretprodaju 1. kolovoza, a za očekivati je i dodatna nutkanja popustima, o čemu ćemo vas budno izvještavati.

Sve ostale članke vezane za Bluboo S8, uključujući i popuste, možete provjeriti ovdje.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh