Bluboo

Bluboo u ponudi ima dva, i u pripremi još dva smartfona s glomaznim ekranima i strukturnom elegancijom

Proizvodnju pametnih telefona okupirali su ekrani. Čini se da se samo o tome govori – koliko je ekran velik, koliko je zaobljen, kako reflektira svjetlost, koje tehnologije su korištene. Definitivno, jedna stvar je jasna – smartfoni današnjice svoje doba prezentiraju prelijevanjem ekrana preko rubova, slijevanjem ekrana u maštoviti kontakt sa stvarnosti, rastezanjem ekrana u format slike 18:9.

Podsjećamo da su u ponudi i smartfoni kompanije Bluboo koji odgovaraju na trendovske zahtjeve, naime S1 o kojemu smo jednom prilikom pisali u opsežnijem narativu pa možete slijediti link kako biste se upoznali sa specifikacijama ovog uređaja.

>> Bluboo S1 na Gearbestu za 149,99 dolara

Drugi takav uređaj je Bluboo S8, kojemu smo posvetili više prostora, i jednom prilikom dotaknuli smo se tehnologija dizajna, a zatim smo prenijeli i službenu recenziju – inače se radi o smartfonu koji je privukao pozornost svojim zvučnim imenom – marketinški trik kojim se nije poslužio samo Bluboo.

>> Bluboo S8 na Gearbestu za 149,99 dolara

Ne spominjemo ove modele bez povoda, naime Bluboo je zajedno s S8 najavio i njegovu bolju inačicu, S8+ koji će uskoro stići na tržište, i također ima odnos stranica 18:9, ali i nešto veći ekran s boljom rezolucijom, naime 6-inčni Sharp HD. I memorija je povećana u odnosu na S8, pa tako S8+ dolazi s 4GB radne memorije i 64GB interne memorije. Već je poznato da Bluboo ovdje donosi netipičnu odluku, naime umjesto standarda koji je najnovija inačica OS-a Android, S8+ ima 360 OS, koji je Bluboo peronalizirao i optimizirao u odnosu na sigurnosta pitanja i pitanja privatnosti.

Drugi predstavljeni i nadolazeći smartfon je S2, za kojeg se očekuje da će doći s velikim 6-inčnim zaslonom i odnosom stranica također 18:9. I prednja i stražnja kamera imat će dualni setup, pri čemu će stražnja kamera imati senzore Sony IMX 258 s rezolucijama 16 i 8 megapiksela, dok će prednja kamera biti opremljena nešto slabijim Sony IMX 298 senzorima razlučivosti 13MP za glavni senzor i 8MP pomoćni senzor. Bluboo je objavio kako razvijaju tehnologije koje će im omogućiti da čitač otiska prsta umetnu u ekran, što znači da će S2 vjerojatno doći s ekranom koji zauzima više od 90 posto ukupne površine uređaja.

U trendu velikih, takoreć megalomanskih ekrana kompeticija se pojačava. Proizvođači se susreću s brojnim izazovima pri širenju površine ekrana preko što veće površine uređaja, te moraju biti domišljati i inovativni u implementaciji senzora za kamere i za otiske prsta – ovo natjecanje je i zdravo, a tome svjedoči brzi rast ove grane tehnologije, koja na gotovo dnevnoj bazi objavljuje nove raskorake. Za više informacija o smartfonima kompanije Bluboo možemo vas uputiti na našu arhivu jer već neko vrijeme pratimo ovaj brend, ili na Bluboo službene stranice. Nama preostaje samo pričekati daljnji razvoj događaja i formiranje cijena nadolazećih modela S8+ i S2, o čemu ćemo vas sigurno izvijestiti.

1 Komentar

1 Komentar

  1. 14 rujna, 2017 at 7:58 am

    Ovaj tekst je neobjektivan kroz prizmu objektivnosti. Ono sto je apple ponudio je visa cijena i nedoradeni face recognition. FR android ima jos od 2013 godine za unlock uredjaja. U svemu ostalom se moze reci da apple pocinje zaostajati.

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh