Doogee

Doogee MIX bit će prvi smartfon temeljen na Helio P25

Novi Doogee Mix privukao je puno pozornosti pod zadnje: osim što nudi isti dizajnerski otisak – bez rubova ekrana je – kao i izvrsni Mi Mix, ujedno je i trostruko jeftiniji.

Doogee je objavio kako je čipset Helio P25 odabran da pokreće Doogee Mix, čime će ovaj čipset ujedno doživjeti i svjetsku premijeru. Niti za jedan drugi uređaj ga, naime, još nema niti u najavama.

Helio P25

O Doogee Mix smo već pisali par puta, pa ćemo sad preskočiti već prolivenu tintu i posvetiti riječ-dvije samome čipsetu. Jedno od značajnijih poboljšanja u odnosu na prethodnika (P20) je podrška za dvostruku kameru, i to kombinaciju 13 MP+13 MP. U slučaju Mixa to će biti 16 MP + 8 MP, s tim da će ova potonja biti monokromatska.

Mediatek je zapravo tako i koncipirao P25, dakle s RGB odnosno monokromatskim senzorom. Senzori u ovom slučaju rade nezavisno jedan od drugoga, što će omogućiti veću propusnost svjetlosti i, jasno, kvalitetniju fotografiju. Bokeh efekt se pritom podrazumijeva i moći ćete mijenjati fokus na fotografiji jednostavnim dodirom na ekranu.

Performanse

Osam jezgara ovog procesora podijeljeno je na jači i slabiji dio, s tim da ovaj prvi – četiri jezgre, konkretno – postiže maksimalni takt od 2,5 GHz. Radna memorija mu je dvokanalni LPDDR4x, višestruko brža od LPDDR3 kakva se uglavnom može naći u jeftinijim telefonima iz Kine.

Više o samom čipsetu i njegovim komponentama možete saznati iz priložene tablice, gdje je P25 stavljen u usporedbu sa svojim prethodnikom.

1 Komentar

1 Komentar

  1. 26 travnja, 2017 at 4:00 pm

    Kada bi mogao biti u prodaji?

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh