Doogee

Doogee Mix donosi 6 GB RAM i dvostruku kameru za 200 dolara

Aktualni trend u mobilnoj telefoniji je dvostruka stražnja kamera. Imaju je svi značajniji telefoni, počevši s Apple iPhone 7. Trend su – tko bi rekao – prihvatili praktički svi odmah nakon Applea, pa danas svako malo izroni neki novi telefon s takvom konfiguracijom: Huawei P10 primjerice, ili pak Xiaomi Mi 6.

Za razliku od jeftinih telefona s dvostrukom kamerom, čiji output je u najmanju ruku dvojben, flagshipi nemaju takvih problema – fotografije načinjene takvim uređajima odreda su izvrsne kvalitete. Doogee Mix će pokušati spojiti ova dva svijeta – barem tako tvrdi proizvođač – s kvalitetnom dvostrukom stražnjom kamerom i pristupačnom cijenom.

Njene će se performanse temeljiti na kombinaciji 16+8 MP, pri čemu će RGB i monokromatski senzor raditi nezavisno jedan od drugoga kako bi osigurali bolju kvalitetu fotografije.

Kamere nisu jedino čime se nadolazeći telefon može pohvaliti: čipset će biti Helio P25, odnosno X30 u skupljoj varijanti. Birat ćete i količinu radne memorije, koja će biti dostupna u količinama 4 GB/6 GB. Doogee ističe kako je ovdje riječ o LPDDR4 memoriji, a ne slabijoj LPDDR3, koja se u pravilu ugrađuje u pametne telefone nižeg ranga.

Zaslon dijagonale 5,5 inča precrtan je s Xiaomi Mix (kao i ime, što Doogee uopće ne skriva), što će reći kako uopće nema rubova. Ovaj vrlo zanimljivi telefon na tržište stiže kroz dva tjedna i koštat će, istaknuli smo već u naslovu, oko dvjestotinjak dolara.

1 Komentar

1 Komentar

  1. 29 travnja, 2017 at 4:19 pm

    Apple nije referenca za dvostruku kameru samim time što nije to prvi izbacio na tržište…Dobro da niste napisali da svi ostali slijede Apple i sa Mix modelima,bez obzira što Apple uopće nema takav mobitel…kod nas se od igle do lokomotive sve radi na jedan način…šlampavo…pozz

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh