Doogee

Koliko su boje bitne za prodaju telefona?

Poprilično, čini se. Barem tako kaže Doogee, koji nas je upozorio na ovaj aspekt te nam pružio nekoliko usporedbi svojih i telefona drugih proizvođača. Naglasak ovog puta nije bio na dizajnu ili performansama, nego na boji.

Od same zore pametnih telefona, dominiraju crna i bijela. Kasnije su pojedini proizvođači počeli mijenjati već ustajalu ponudu, kao što je to učinio Apple sa zlatnim iPhoneom. Time je udario novi trend i zlatnu boju postavio među najčešću treću opciju u svijetu mobitela, odmah iza već dosadne crne ili bijele.

Jedan od onih koji vjerno prate trendove je Doogee, koji pritom surađuje sa španjolskom dizajnerskom kućom kako bi njihovi proizvodi bili što privlačniji kupcima.

Njihov utjecaj vidi se na mobitelu Doogee Mix, kojem su na standardnu crnu pozadinu dodali ukrasne linije kako bi istaknuli ono što se sprijeda odmah zamijeti: rubove, odnosno nedostatak istih.

iPhone 7 je pred mjesec dana stigao u crvenoj varijanti. Iako crvena boja nije ništa novo – takvih smo se telefona već nagledali – sada je postala mainstream. Doogee ističe kako oni takav telefon već imaju u ponudi i to ranije nego se Apple sjetio; model Y6 već se neko vrijeme nudi u privlačnoj, tzv. Agate Red nijansi.

Pod zadnje se nude uređaji i u zelenoj nijansi. Na tržište su gotovo istovremeno stigli Huawei P10, OPPO R9s te Doogee Y6; ovaj potonji ističe se i posebno izbrušenim stražnjim poklopcem. Na to se nadovezuje još jedna boja, prilično popularna pod zadnje: plava. Samsung Galaxy S7 na tržište je stigao u tzv. Coral blue varijanti, a Doogee je brže-bolje u istu boju umočio svoj Mix.

Mix će se ponuditi i u safirno plavoj boji, gotovo istoj u kakvoj ćete naći Huawei Honor 8. Aurora Blue ime je nijanse u kojoj će se pojaviti Mix, što će reći kako Doogee ništa ne prepušta slučaju; pažljivo promatra konkurenciju i uči od njih, gledajući da temeljem njihova uspjeha i oni nešto zarade.

1 Komentar

1 Komentar

  1. 30 travnja, 2017 at 4:42 pm

    Metalno kućište! Jer moja šlampavost nema granica 😀

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh