Geekmaxi
Doogee

Nekad egzotika, danas norma: ovi mobiteli bez rubova malo koštaju ($89,98)

Čini se da je dovoljan broj proizvođača usvojio proizvodni proces koji rezultira ekranom bez rubova; Doogee je jedan od njih. Prvo su predstavili telefon imena Mix (očigledno je koga su kopirali i to ne kriju), a nešto kasnije je stigla jeftinija inačica imena Mix Lite. Upravo se taj prodaje na LightInTheBox za 89,98 dolara, što možete pogledati na ovoj poveznici.

Doogee Mix Lite

Zaslon, kao što rekoh, nema rubova na tri strane, nego je tek dno zauzeo senzor otiska prsta (istovremeno služi i kao početna tipka), pored kojeg se nalazi selfie kamera. To je više-manje standardan raspored kod takvih telefona i naći ćete ga i kod drugih proizvođača. Ekran je dijagonale 5,2 inča i povrh njega se našao Gorilla Glass 5. Lijepo je vidjeti da se i u ovako jeftinim modelima proizvođač trudi zaštiti najosjetljiviji dio uređaja.

Zadnja kamera je dvostruka, s dva Samsungova senzora od 13 megapiksela. Otvor blende je f/2.2 i pokriva kut od 90 stupnjeva. Budući da je dualnog karaktera, bokeh efekt se podrazumijeva. Prednja kamera je također Samsungova, ovog puta s 8 meapiksela i softverskim dodacima za uljepšavanje.

>> Pogledaje ponudu za ovaj jeftini mobitel

Memorija je sasvim dovoljna za nezahtjevnog korisnika: 2 GB radne osigurat će nesmetan rad najčešće korištenim aplikacijama poput Facebooka, Whatsappa ili Instagrama. 16 GB skladišnog prostora donosi Android 7, a moguće ju je proširiti memorijskom karticom.

LeEco Le Max 2

Smartfoni LeEco sve su jeftiniji. To se može zahvaliti golemim problemima koji su zahvatili ovu kompaniju. Rezultat je sve niža cijena, dok performanse i dalje ostaju pri samome vrhu ponude pametnih telefona. Evo, LeEco Le Max 2 sad se prodaje za 149,98 dolara (više o njemu pogledaj ovdje), što je drastično jeftinije od konkurencije.

Prvo ću spomenuti moćni Snapdragon 820, čipset koji doslovno samelje sve čega se dohvati. Izdašnih 4 GB radne memorije jamči da će aplikacije raditi glatko i bez štucanja; zapravo, sva je prilika da nećete morati uopće gasiti prozore u pozadini.

Ekran je dijagonale 5,7 inča, što dolazi u 2.560×1.440 rezoluciji. Kamera na leđima ovog telefona ima senzor od 21 MP i to moćni Sony IMX230, a sprijeda je senzor od 8 MP.

>> Pogledaj ponudu za ovaj uređaj

U oba slučaja riječ je o odličnoj ponudi koja neće potrajati.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh