Geekmaxi
Doogee

Testiranje kamere na Doogee Mix: koliko je zapravo dobra?

Poprilično je pozornosti usmjereno na Doogee Mix pod zadnje; riječ je o kopiji iznimno uspješnog, istoimenog telefona kompanije Xiaomi. Doogee uopće ne krije da ga je bezočno kopirao, čak mu je dao i isto ime.

Dakle, Doogee Mix smartfon je bez rubova s tri strane svoga tijela, zbog čega je vizualno impresivan. Ni ostale karakteristike nisu za baciti, dapače. U ovom ćemo se članku pozabaviti njegovim kamerama – Doogee je upravo objavio novi promo materijal koji djeluje zanimljivo, pa ćemo malo prokomentirati što oni kažu.

Velik, raskošan ekran kakav ima Mix (bilo Xiaomi, bilo Doogee) zahtijeva, jasno, prostor. Čim je jedna komponenta veća, znači da će se ostatak morati stisnuti na manje mjesta.

Shodno tome, kamere su također dijelovi telefona koje se moraju zgurati na manje prostora no inače, mada veći modul donosi bolju kvalitetu fotografije. Doogee je problem riješio Samsungovom tehnologijom ISOCELL, u tako tanušno kućište ugurane su dvije stražnje kamere: jedna je sa senzorom od 16 megapiksela, dok je druga sa senzorom od 8 megapiksela.

Dijetalno koncipirani senzori tek su 5 milimetara debeli, no svejedno propuštaju jednaku količinu svjetlosti kao i njihove krupnije varijante koje ćete naći u drugim, gabaritima raskošnijim telefonima.

Doogee kaže kako su dualne kamere slične onima u mobitelu Huawei P10, dakle jedna je s RFB senzorom, a drugi je monokromatski. Iskreno, nije nam jasna ova usporedba – valjda ovo nisu baš jedine sličnosti. Ova se kombinacija, inače, koristi kako bi se prikupilo što više boja (RGB senzor) odnosno što više detalja (monokromatski), pa se kombinacijom njihovih rezultata dobije kvalitetnija fotografija.

Usporedba fotki između Doogee Mix i iPhone 7

Osim ovih gore info, na službenim su stranicama osvanule fotografije snimljene s Doogee Mix i iPhone 7. Doogee se hvali kako kvalitetom nimalo ne zaostaje za uglednim jabučnim proizvodom, no mi ćemo ipak rezutate uzeti sa zrnom soli.

iPhone 7

Doogee Mix

Fotke snimljene u unutrašnjosti također ne bježe kvalitetom jedna od druge, razlika je tek u sitnicama.

iPhone 7

Doogee Mix

Fotke drugih osoba – prije svega portreti, jer daju najviše detalja – također su dobre za usporedbu ova dva uređaja.

iPhone 7

Doogee Mix

U uvjetima slabijeg osvjetljenja – fotke snimljene na ulici tijekom noći, primjerice – rezultati čak naginju na stranu Mixa. Tu smo, iskreno, pomalo skeptični. iPhone 7 zaista ima kraljevski senzor, stoga ćemo sačekati da se Doogee Mix nađe u prodaji, pa usporediti rezultate vlastoručno.

iPhone 7

Doogee Mix

Valja još reći kako Doogee Mix posjeduje 8x zumiranje, dakle trebao bi učinkovito uhvatititi puno detalja. Tu je, ne zaboravimo, i bokeh efekt, koji će izoštriti predmet snimanja.

Original

Zoom 8x

iPhone 7 bokeh

Doogee Mix bokeh

Update: Doogee Mix se pojavio u prodaji u online trgovini Tomtop!

Tražili ste:

  • doogee mix recenzija (24)
Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh