Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Google

Android 12 omogućit će igranje igara prije nego što su kompletno preuzete

Foto: Pixabay

Google će, uz Android 12, predstaviti novu značajku koja nosi naziv “play as you download”. Sam naziv nove značajke odaje njezinu funkciju, odnosno omogućit će igranje igara i prije nego što se preuzimanje završi.

U prosjeku su moderne igre najčešće aplikacije koje korisnici preuzimaju, a to ponekad može potrajati i do nekoliko minuta. U to vrijeme korisnik može već prijeći na drugu aplikaciju ili se zabaviti nekom drugom aktivnošću. Google novom značajkom obećava da će korisnicima trebati upola manje vremena od uobičajenog da zaigraju igre veličine 400 i više MB.

Ako ste gamer i volite konzole, onda vam je ovaj koncept sigurno poznat, s obzirom na to da Sony uglavnom koristi istu značajku za PlayStation igre, piše Tech Crunch.

Ipak, ovo nije potpuno nov koncept, jer postoje brojne PC igra čije aplikacije za preuzimanje omogućavaju da se igrica igra i prije nego što se završi preuzimanje ili instaliranje. Kod takvih slučajeva, prvo se preuzimaju ključne datoteke potrebne za pokretanje igra, a potom ostale koje nisu toliko bitne.

Google je sličnu stvar pokušao i u prošlosti sa svojim instant aplikacijama. Iako se ne radi o identičnoj stvari, u rangu je s drugim pokušajima Googlea da korisnicima pruži pristup aplikacijama što je prije moguće.

Značajka “play as you download” se očekuje u sklopu Android 12 ažuriranja, koje bi do korisnika trebalo stići tijekom jeseni.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Aplikacije

Spotify radi na masovnom ažuriranju koje će omogućiti korisnicima da po prvi put na ovoj platformi blokiraju drugog korisnika. Korisnici su se ranije morali...

Google

Google je na ovogodišnjoj I/O konferenciji govorio o Android 12 operativnom sustavu i njegovim poboljšanjima. Jedno od njih je nagovijestilo neke nove funkcionalne promjene,...

Aplikacije

Ako ste ljubitelj igara i uvijek tragate za novim igrama koje bi mogli preuzeti na svoj Android telefon, morate znati jednu vrlo važnu stvar...

Aplikacije

Jane Manchun Wong, jedna od najcjenjenijih stručnjakinja za društvene mreže, nedavno je na Twitteru objavila nove slike sučelja koje je iskopala iz samog koda...

Oglašavanje