Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Google

Chrome autofill postaje praktičniji i sigurniji

Novo ažuriranje ima za cilj online transakcije učiniti još sigurnijim.

Foto: Google

Google je nedavno najavio novo ažuriranje za Chrome, a riječ je o opciji koja će omogućiti korisnicima automatsko unošenje spremljenih lozinki i podataka o kreditnim kartica u željene formulare.

Riječ je o procesu koji donosi i dodatne slojeve sigurnosti i zahtjeva biometrijsku autentifikaciju kako bi se otvorila polja za unošenje osjetljivih podataka. Tako će korisnici, nakon što očitaju otisak prsta, moći brzo i lako unijeti spremljene podatke, što ih oslobađa od unošenja niza brojeva i slova. Novo ažuriranje ima za cilj online transakcije učiniti još sigurnijim, pa otisak prsta sprječava da se kupovine obavljaju bez znanja i suglasnosti korisnika.

Ovom opcijom lozinke mogu biti još kompleksnije, samim time i sigurnije, s obzirom na to da ih korisnici ne trebaju pamtiti. Lozinke su tako zaštićene i od phishing prijevara, pošto je mala vjerojatnost da će ih software unijeti na neku kompromitiranu web stranicu.

Foto: Google

Iz Googlea tvrde da je opcija već dostupna za Windows i Mac, a da bi se na Androidu trebala pojaviti kroz sljedećih par tjedana.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Novosti

Google radi na još jednostavnijem načinu dijeljenja WiFi lozinke, a mogao bi biti predstavljen u nadolazećem Android 12 izdanju

Aplikacije

Oni koji ne prihvate izmijenjene uvjete privatnosti do 8. veljače, više neće moći koristiti aplikaciju.

Samsung

Android 11 dolazi na Galaxy S10 seriju uz svoju One UI 3.0 nadogradnju.

Novosti

Početkom 2020. godine, prije nego što je pandemija koronavirusa uzela maha, Google je objavio Emoji Kitchen ugradnju na Gboard aplikaciji. Gboard je aplikacija za...