Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Google

Google prekida prodaju Pixel 4 i Pixel 4 XL mobitela

Razlog ovakve odluke leži u skorašnjem dolasku Pixel 5 modela.

Foto: Google / GSM Arena

Nedugo nakon što je najavio Pixel 4a, Google bez puno pompe prekida prodaju Pixel 4 i Pixel 4 XL mobitela. Za ovo bi mogli reći da je poprilično neočekivana odluka, s obzirom na to da se prekid prodaje (i proizvodnje) događa samo devet mjeseci nakon predstavljanja spomenutih mobitela, što je duplo kraći period od uobičajenog za njihove proizvode.

Razlog ovakve odluke leži u skorašnjem dolasku Pixel 5 modela, koji će biti jedan od ova dva Google modela mobitela s podrškom za 5G (drugi model je Pixel 4a 5G). Ako netko i dalje želi kupiti spomenute modele, to više neće moći napraviti putem Google online trgovine, već samo u trgovinama njihovih službenih partnera, pod uvjetom da imaju te modele na zalihama.

Bez obzira na ovu odluku o prekidu proizvodnje i prodaje, Pixel 4 će kao i svi ostali modeli Pixel mobitela biti podržan najmanje tri godine od trenutka kad se pojavio u Google trgovini u SAD-u.

Pixel 4 je model mobitela koji je vrlo dobro prihvaćen među korisnicima. Korisnici najviše hvale njegovu kameru, a najviše prigovora imaju na dužinu trajanja baterije, što bi trebalo biti poboljšano kod 4a modela, piše Tech Crunch.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Novosti

Google radi na još jednostavnijem načinu dijeljenja WiFi lozinke, a mogao bi biti predstavljen u nadolazećem Android 12 izdanju

Samsung

Najnovija generacija Samsung Galaxy S serije korisnicima pruža najmodernije kamere te inovativne mogućnosti povezivanja u potpuno novom dizajnu

Aplikacije

WhatsApp je službeno potvrdio da će od nove godine, odnosno od 1. siječnja, ukinuti podršku za starije modele mobitela. Ova odluka se odnosi na...

Novosti

Stručnjaci s web stranice Tom's Guide proveli su poseban test kako bi utvrdili koji mobiteli zaista imaju bateriju koja najduže traje.