Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Google

Zašto Google nije lansirao 5G Pixel 4?

Ovog tjedna kada je Google otkrio svoje najnovije flagship modele,od dugo i željno očekivanog 5G Pixel 4 nije bilo ni spomena. Prema riječima potpredsjednika tvrtke za proizvodni menadžment Briana Rakowskog, iza ove odluke stoje dva razloga.

Google smatra da nema smisla u ovom trenutku kupovati telefon sa 5G podrškom

Prije svega, Rakowski tvrdi kako sljedeća generacija bežične tehnologije još nije spremna za potrošače. Google svoje mobitele prije svega prodaje u SAD-u.

Iako su četiri najveća operatora, Sprint, Verizon, T-Mobile, AT&T prekrili svoje 5G mreže, prava istina je zapravo da je ta pokrivenost nestabilna i nejednaka. Dakle, potrošači koji nemaju 5G uređaje, zapravo ništa ne propuštaju.

U stvari, imati 5G mobitel trenutno se može pokazati nepovoljnim. To je zato što, kako Rakowski primjećuje, najnovija generacija bežične komunikacije loše utječe na bateriju. A, Pixel telefoni nisu osobito poznati po impresivnom vijeku trajanja baterije. Za početak, Pixel 4 modeli nemaju gigantske baterije, a 5G povezivanje ispraznilo bi ih puno brže.

Pixel 4 podupire Snapdragon 855 čipset koji ima LTE. Za 5G bio bi potreban Snapdragon X50 modem.

To bi rezultiralo još manjim baterijama, a velikim potrošači baterije bi ta ideja sigurno bila smiješna. Naravno, to ne znači da ne bismo trebali očekivati od Googlea 5G mobitel. Rakowski kaže da tvrtka prati razvoj događaja i da će u pravom trenutku predstaviti 5G mobitel.

5G Pixel 4 mogao bi stići u svibnju 2020. godine

Prije lansiranja najnovijih Pixel mobitela, izviješteno je da je 5G Pixel 4 ušao u testnu proizvodnju.

Budući da mobitel nije objavljen na Made by Google događaju, trebao bi stići sljedeće godine, uz pristupačne smartphone Pixel 4a i 4a XL. Inače, za očekivati je da će internetski gigant lansirati mobitel spreman za 5G u listopadu iduće godine.

Budući da je Google više servisno orijentirana tvrtka, 5G telefon može povećati i drugu ponudu. Kao što je objasnio Rakowski, 5G mreža može biti od velike koristi Google Lensu jer će omogućiti prijenos okvira visoke rezolucije.

To će definitivno poboljšati kvalitetu usluge. Slično tome, gaming servis Google Stadia će također koristiti benefite 5G mreže i niski ping.

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company očekuje da će prodaja uređaja sa spremnim 5G-om dosegnuti 300 milijuna sljedeće godine.

Ovo je definitivno preoptimistično predviđanje s obzirom što analize procjenjuju. Budući da TSMC-ove aproksimacije imaju veliku težinu, možda će imati više smisla da Google izda 5G Pixel 4 na proljeće, umjesto da ga u cijelosti preskoči za ovu generaciju.

Najnoviji Google smartphonei su poprilično napredovali u značajkama. Tvrtka je nadogradila svoj sustav kamera i uvela nove značajke kao što su otključavanje licem i kontrola gestama.

Uz 5G povezivanje, korisnici će moći preuzeti podatke do 100 puta brže od 4G LTE veze. A, na proljeće možemo očekivati i bolju pokrivenost. To će također dati Googleu prednost nad Appleom, koji je trenutno jedini ključni industrijski igrač koji nije lansirao mobitel spreman za 5G.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Novosti

HMD Global navodi da će ulaganja biti iskorištena kako bi se ubrzao rast u području 5G tehnologija i da će na tržište lansirati više...

Google

Razlog ovakve odluke leži u skorašnjem dolasku Pixel 5 modela.

Google

Nove maske sadrže 70% reciklirane plastike, a od dvije plastične boce može se napraviti čak 5 maskica.

Aplikacije

Google je još u svibnju ponudio alat uz pomoć kojeg se sadržaj može preseliti sa Google Play Music na YouTube Music.

Oglašavanje