Gretel

Gretel A7 želi biti Nokia 3310

Svijet mobilne telefonije uhvaćen je u raskoraku na nedavnom Mobile World Congressu – uz svu silu novih telefona i ultra-skupih gadgeta, daleko najviše pozornosti privukla je nova varijanta nekoć ludo popularnog mobitela Nokia 3310.

Hype od prije par mjeseci još, čini se, traje: Gretel je, naime, svoj novi telefon predstavio kao – vjerovali ili ne – Nokia 3310 Killer. Kako biti konkurencija 2G uređaju s ekranom dijagonale 2,4 inča i podrškom za mp3 kao najistaknutijim dodatkom?

Takav telefon kupuju oni kojima Whatsapp, Skype ili Facebook ne znače ništa, nisu zainteresirani za stalan pristup internetu i ne gledaju video ravno iz svoga džepa.

Gretel kaže kako oni za manji novac – 3310 košta nešto sitno iznad 60 dolara – nude svoj A7, daleko korisniji komunikacijski alat. A7 košta 49,99 dolara, dok će se sljedećih par dana nuditi još za dest zelembaća manje, dakle samo 39,99 dolara. Pokreće ga MT6580A s 1 GB radne memorije. Prostora na pohranu na raspolaganju je 16 GB, dok je ekran dijagonale 4,7 inča.

Što se tiče boja, Gretel A7 možete kupiti u crnoj, srebrnoj, žutoj i narančastoj varijanti. Tu je i zaslon zaštićen tehnologijom Gorilla Glass; impresivan dodatak u ovako ekstremno niskom cjenovnom rangu.

Da ne duljimo, eto i tablice u kojoj možete vidjeti usporedbu ova dva uređaja. Koliko je uopće bilo smisleno raditi tako što za dva dijametralno suprotna telefona, ostavljamo vama na procjenu.

Isporuka prvih telefona kupcima počet će 27. ovog mjeseca, a istekom akcije cijena će se vratiti na proklamiranih 49,99 USD. Isti se nudi i besplatno, što možete potražiti na službenoj stranici na Facebooku.

 

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh