Gretel

Gretel otkriva dizajn i specifikacije svog novog modela S55

Prije tjedan dana, objavili smo prve informacije o Gretelovom novom modelu uređaja, smartfonu S55. Gretel je upravo objavio fotografije i osnovne specifikacije uređaja te vam prenosimo najsvježije novosti.

Već na prvi pogled jasno je da je S55 uređaj dizajniran po uzoru na iPhone 7 – počev od crvene boje, do zakrivljenih strana uređaja i glatke površine stražnje strane, uočljiva je želja da se privuku oni kupci kojima je važno da se njihov telefon ističe elegantnim izgledom, a u ponudi su četiri varijante boje, to su uočljive crvena i plava, klasična crna i profinjena zlatna.

Senzor za otisak prsta smješten je odmah ispod senzora dualne kamere na pozadini telefona. Kamera u dualnom svojstvu ima kombinaciju glavne kamere od 8 megapiksela i pomoćne kamere s rezolucijom 0,3 megapiksela, a iz Gretela ističu kako je prvoj komponenti ugrađeno svojstvo hvatanja širokog ugla fotografije, a druga komponenta pomaže prvu u fotografiranju bliskih objekata i predmeta te zamagljenju pozadine, tj. u ostvarivanju bokeh efekta.

Gretel S55 ima 5,5-inčni ekran s HD zaslonom, na kojemu je korištena IPS tehnologija, poput one na iPhoneovim modelima, te je prekriven 2,5D zakrivljenim staklom. Pokreće ga Android Nougat 7.0. Baterija se može izvaditi iz uređaja, a snaga joj je 2.600 mAh. Čipset je štedljivi Mediatekov M6580A sa četverojezgrenim procesorom, 1GB RAM-a i 16GB interne memorije, koju je moguće proširiti umetanjem T-Flash kartice za dodatnih 32GB.

Prednost ovog uređaja je mogućnost korištenja dviju SIM kartica, te možete imati jedan uređaj za osobne i poslovne kontakte. Gretel S55 podržava 2G mrežu na frekvencijama 580/900/1800/1900MHz i 3G WCDMA mrežu na frekvencijama 900/2100MHz, što znači da je kompatibilan s frekvencijama hrvatskih mobilnih mreža, iako izostaje podrška 4G mreže.

Još nema riječi o tome kakva će biti cijena Gretel S55 uređaja, koji u pretprodaju kreće sljedećeg ponedjeljka, stoga ostanite uz nas za daljnje informacije ili početkom sljedećeg tjedna posjetite službenu Facebook stranicu kompanije.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh