Gretel

Gretel u prodaju donosi model A7

Nova kineska tvrtka imena Gretel na tržište, čini se, stiže na isti način kao i finska Nokia: s tri uređaja. Ovi su na Mobile World Congressu od prije mjesec i pol predstavili modele Nokia 3, 5 i 6, dok Gretel to sad čini s modelima A6, A7 i A9.

Upravo su se pojavile vijesti o jednom od njih, Gretelu A7. Bit će to low-end uređaj po uzoru na Gretelove telefone koje smo već spominjali. Čini se kako se ova kompanija orijentirala na najniži cjenovni razred, jer još nismo čuli niti najave o nekom jačem telefonu.

Gretel A7 imat će dvojezgreni MT6580A, a popratit će ga 1 GB radne memorije te 16 GB one za pohranu. Prilično slabašna konfiguracija; zapravo, ne sjećamo se kad smo zadnji put imali priliku najaviti novi telefon koji ima tek dvojezgreni procesor. Zaslon također ne nudi ništa revolucionarno: dijagonala od 4,7 inča daleko je od aktualnog 5,5-inčnog standarda. Aduta, doduše, ima, jer je zaštićen Corningovim Gorilla Glass, čime je otporniji na ogrebotine od, recimo, ključeva auta dok ih zajedno nosite u džepu.

Zanimljivo, skromnoj konfiguraciji unatoč, softverski je vrlo aktualan. Temelji se na Androidu 6.0, koji će tijekom petog mjeseca biti nadograđen na 7.0 Nougat.

Ako nikako drugačije, Gretel A7 se pokušava istaknuti dizajnom: u ponudi je pet različitih boja i to redom srebrna, narančasta, žuta, crvena i plava.

Kako telefon izgleda i koliko je kvalitetno izrađen možete vidjeti u priloženom videu.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh