Homtom

Homtom S8 s dualnom kamerom i 4GB RAM-a uskoro na tržištu ($189,99)

Na tržištu će uskoro pomutnju napraviti Homtom S8, jer on dolazi krajem mjeseca, s brojkama kakvima se malo koji uređaj može pohvaliti. Tržište pametnih telefona raste gotovo svakodnevno, ponuda je sve šira, a korisnici moraju znati što točno žele kako bi osigurali kupnju koja će zadovoljiti njihove potrebe. Homtom se iskazao kao jedan od pouzdanijih kineskih proizvođača, a s modelom S8 cilja se na skupinu potrošača kojima zazubice rastu pri spomenu najnovijih tehnologija. Homtom S8 sreća je za takve – osim pristupačne cijene, ovaj smartfon odlikuje se primjenom svih trendova koji pune naslovnice portala orijentiranih na pametne telefone.

Već na prvu se vidi da Homtom S8 prati posljednju modu – veliki 5,7-inčni ekran ima format 18:9, a tu je i tehnologija 2,5D zakrivljenog stakla – svetoskupa priuštit će užitak svima koji na svojim smartfonima imaju običaj otvaranja brojnih multimedijskih sadržaja. Osim ekrana koji je proširen preko gotovo čitave površine uređaja, i ugodno je zaobljenih rubova, njegovu oblost slijedi i ispolirano metalno kućište, pa je sveukupni dojam Homtom S8 – elegantno, glatko, bez osjećaja smetnje u dlanu. Što se tiče boja, uređaj će biti dostupan u ponoćno-crnoj, koraljno-plavoj, arktičko-srebrnoj i javor-zlatnoj boji.

Što se tiče stražnjeg pokrova, koji dolazi u svim tim fantazija bojama, u Homtomu su se odlučili za kvalitetnu aluminijsku kompozitnu ploču proizvodnje Japan Mitsubishi Electronic, otpornu i ulaštenu do visokoga sjaja i ugodne teksture – zaista S8 izgleda kao da je dlanu mekan, a oku ugodan.

Homtom S8 ima i dobru pogonsku snagu – osmojezgreni MT6750T čipset s maksimalnim radnim taktom do 1,5GHz uredno će otvarati aplikacije i obavljati i zahtjevnije zadatke. Pridružena mu je i maksimalna radna memorija LPDDR3 od 4GB – za smartfon srednjeg cjenovnog ranga, ovo je zadovoljavajuća konfiguracija. Interna memorija iznosi 64GB, a proširiva je memorijskom karticom do 128GB, za koju je utor osiguran na gornjem rubu uređaja. Proizvodnju radne i interne memorije potpisuje Samsung.

Mitsubishi, zatim Samsung, a sada i Sony – Homtom ima raširenu mrežu poslovne suradnje. Sony je odgovoran za senzore kamera, od kojih stražnja ima dva – dualna konfiguracija s rezolucijom glavnog senzora 16MP, a pomoćnog 5MP. Dualna konfiguracija kamere ima za zadatak bolje mogućnosti obrade slike, i zaista se trudi da ulovi to prirodno osvjetljenje. O kamerama je zaista teško reći išta pametno, ako pri ruci nisu primjeri njihova rada – no, s 21 megapikselom u ruci, mala je vjerojatnost da će slike biti loše. Prednja kamera ima rezoluciju 13MP. Pod vertikalno postavljenim senzorima stražnje kamere nalazi se i čitač za otisak prsta. Baterija ima dostatan kapacitet od 3.400mAh, a punjač koji dolazi s ovim smartfonom je 5V/2A.

Uza sve ove informacije, načuli smo i još jednu vrlo bitnu – cijena za Homtom S8 u raznim web trgovinama bit će 189,99 dolara. No, kako običaji i tradicija već nalažu, može se očekivati da će u prvim tjednima prodaje biti i nekih promotivnih akcija i popusta – o čemu ćemo vas, kao i inače, obavijestiti pravovremeno.

Za više informacija posjeti:
>> Homtom službena stranica
>> Homtom Facebook račun
>> Homtom Twitter račun

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh