Homtom

Prvi ovogodišnji smartfon iz Homtoma je ultrajeftini S12

Mobiteli su nevjerojatnom brzinom postali neophodni element osobne imovine za velik broj ljudi diljem svijeta, a kroz godine pratimo njihov razvoj u sve inteligentnije i svestranije uređaje.

Njihove cijene rastu s izranjanjem novih tehnologija, i među smartfonima masovne proizvodnje najviše cijene kotiraju i oko tisuću dolara. A može se kupiti i smartfon za pedeset dolara.

Naravno, razlika je velika, no onima koji nemaju živ interes za nove tehnologije niti im se za njima nameće potreba, bilo u poslovnom ili privatnom životu, takvima je ta razlika neznatna. I to nije ništa loše, naravno, i prepoznato je od strane brojnih proizvođača koji su tu upravo da popune police uređajima koji su jednostavni, funkcionalni i pristupačni.

I manji proizvođači stupaju u natjecanje i nadmeću se u polju inovacija i razvoja novih mogućnosti koje su do prije par godina bile nezamislive, no broj mjesta na vrhu ljestvice je ograničen.

Upravo prije par dana se dogodio svojevrstan presedan kada je Vivo bio prva kompanija koja je otkrila prvi smartfon s čitačem otiska prsta ispod zaslona, što znači da su i Samsung i Apple, pa i Xiaomi, izgubili trku u ovom ludom natjecanju. No, i Vivo je već nekoliko godina među najboljih 5.

Homtom se nalazi nešto niže na skali, no prepoznat je kao pouzdan i kvalitetan proizvođač koji dostavlja svoja obećanja.

Prvi smartfon koji lansiraju u ovoj godini je niskobudžetni, jednostavni smartfon s najnižom zamislivom cijenom. I zanimljivim, geometrijskim uzorkom kao dijelom višebojnog dizajna.

Homtom je za odabrane boje osmislio i lifestyle koncepte pa tako crna ploča s crvenim okvirom predstavlja smirenost i strast, bijela ploča s plavim okvirom ukazuje na staloženost i skromnost, plava stražnja ploča s crnim okvirom mogla bi se svidjeti optimističnim i društvenim pojedincima, dok bijela ploča sa svijetlozelenim okvirom odašilje osjećaj mladosti i čistoće.

Homtom S12 može se pohvaliti zakrivljenim zaslonom koji se proteže od ruba do ruba i omjerom stranica 18:9, sve to u dijagonali od 5 inča. Zaslon je bitna stavka i većina će proizvođača u njega uložiti ona sredstva koja će uskratiti na procesoru. Tako je građen i S12 s MT6580 procesorom i memorijom podijeljenom na 1GB radne i 8GB interne. Takve hardverske značajke su zapravo minimum operabilnosti, što odgovara minimalnoj cijeni. Homtom je u ovaj uređaj uspio smjestiti tri senzora kamere, od kojih dva pripadaju stražnjoj (8MP+2MP), a jedan prednjoj kameri (5MP). Rezolucija videa na stražnjoj kameri je zaista loša, tek 1 megapiksel.

 

Homtom S12 ima 2.750mAh bateriju što je dovoljno za jedan dan korištenja. Pokreće ga Android 6.0 Marshmallow. Za više informacija o uređaju, posjetite službene stranice, a kupiti ga možete ovdje.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh