Huawei

Google se želi vratiti na Huawei uređaje?

Foto: Pixabay

Tvrtka Huawei je u Barceloni pompozno najavila eru bez Google usluga, a samo dva dana nakon toga Google se, ako je vjerovati izvorima iz industrije, poželio ipak vratiti na Huawei uređaje i navodno su već poduzeti koraci koji zahtijevaju to od američke administracije.

Ako je to istina – to je prvi konkretan korak, koji je velika američka tvrtka poduzela nakon stavljanja tvrtke Huawei na američku takozvanu crnu listu.

Pouzdani izvori ne navode motiv tvrtke Google niti reakciju Huaweija na zahtjev američke tvrtke da ponovo surađuje s drugim najvećim proizvođačem Android mobitela. Ipak, to je dobar znak za sve igrače u ovoj priči, a posebno korisnike, navodi Phone Arena.

Amerika nikad i nije imala problem s Huawei mobitelima, nego s Huawei 5G i telekomunikacijskom opremom i sva upozorenja administracije odnosila su se isključivo na taj segment. Amerikanci su, pokazalo se neuspješno, pokušali odvratiti saveznike od korištenja Huawei opreme i servisa za njihove 5G mreže, pa je američka administracija najavila pooštravanje mogućnosti poslovanja s jednom od najvećih kineskih tvrtki ikad.

Zanimljiva će biti reakcija tvrtke Huawei, koja je više puta istakla da želi suradnju s Googleom te da je jedan softverski update dovoljan da sve bude kao prije. No, i dalje će nastaviti razvoj svoje platforme bez obzira na sve jer se nikad više ne žele naći u situaciji da se moraju oslanjati na bilo koga drugog (osim na sebe).

Ove informacije još nisu provjerene te se čeka izjava Google tvrtke.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh