Huawei

Honor 7X: odličan telefon za široke mase

Da je Huawei mali car na tržištu mobilne telefonije, to je jasno godinama. Njegovi uređaji odreda se mogu pohvaliti kvalitetom i pouzdanošću, zbog čega i jest drugi najveći proizvođač telefona na svijetu.

Njegova serija Honor -X posebno se ističe izvrsnim omjerom uloženo/dobiveno. Novi smartfon iz te linije, Honor 7X, pojavio se s fotkama i službeno nabrojanim specifikacijama, što je uvertira u službenu premijeru početkom sljedećeg mjeseca.

Krasi ga veliki, široki zaslon dijagonale 5,93 inča u Full HD+ rezoluciji i odnosom stranica 18:9. Aluminijsko kućište podsjeća na skuplje modele, što je dobrodošla stvar: dizajn prethodnika, po našem mišljenju, ipak nije odavao klasu kakvu je zapravo predstavljao.

Huawei u svoje telefone stavlja vlastite čipsete, a baš jedan takav – Kirin 659 – nalazi se u Honor 7X. Riječ je o čipsetu srednje kategorije i ugrubo se može usporediti s Qualcommovom serijom Snapdragon 6xx. Baratanje aplikacijama olakšava 4 GB radne memorije, a skladišnog prostora ima 64 GB. Ova posljednja je proširiva odgovarajućom karticom.

I prethodni model, Honor 6X, na svojim je leđima imao dvostruku kameru, pa tako i nova iteracija prati isti trend. Senzor od 16 megapiksela podržana je sekundarnim razlučivosti 2 megapiksela. Sprijeda je pak kamera s 8 megapiksela.

Tu je (još uvijek) 3,5-milimetarski ulaz za slušalice te ulaz za USB – zanimljiva odluka, budući da se Type-C već dobrano ukorijenio. Baterija kapaciteta 3.340 mAh jamči kvalitetnu autonomiju. Softver je Android 7.0 Nougat, preko kojeg se nalazi Huaweijevo rješenje EMUI 5.1. Jači telefoni ove kompanije već imaju EMUI 8, što je najavljeno i ha Honor 7X, no tek u prvom kvartalu sljedeće godine.

Informacije o cijeni još službeno nema i čuva se za premijeru najavljenu za 5. prosinca. Uzimajući u obzir cijenu prethodnika, za vjerovati je kako će biti oko ili sitno ispod 300 dolara.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh