Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Huawei

Huawei će 2. lipnja predstaviti HarmonyOS i nove uređaje

Foto: Huawei

Tvrtka Huawei danas je objavila novi video teaser, kojim najavljuje predstojeće lansiranje HarmonyOS-a i drugih proizvoda, koje će se održati 2. lipnja. Novi teaser video objavljen je na Twitteru.

Za sada nije poznato hoće li događaj biti samo za kinesko tržište ili će pak biti globalnog tipa, ali očekuje se da će obilježiti Huaweijeve napore da se dodatno osamostali od Androida, nakon što su američke sankcije spriječile Google da pruži podršku Huawei mobilnim uređajima.

Također, Huawei nije precizirao planira li objaviti novi pametni telefon tijekom ovog događa, osim naznake da će uz HarmonyOS predstaviti i nove proizvode, prenosi Neowin.

Huawei pozicionira novi operativni sustav kao ključni korak u rješavanju negativnih utjecaja koje su američke sankcije donijele poslovanju tvrtke u svijetu. Osim zabrane korištenja Google servisa, Huaweiju je ograničen i pristup ključnim američkim tehnologijama, koje su neophodne za proizvodnju Huawei Kirin procesora.

Rješenje tvrtke je fokus na vlastiti softverski ekosustav, a prelazak na softver i servise će tvrtki omogućiti veću neovisnost i samostalnost, jer će ovo biti izvan dosega američke kontrole.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Huawei

Iako se HarmonyOS 2 promovira kao interni operativni sustav tvrtke Huawei, istraživači se većinski slažu da je riječ samo o varijaciji Androida. To, čini...

Huawei

Prema insajderskim izvorima, partnerstvo tvrtke Huawei i Leica privodi se kraju, a serija mobitela P50 posljednja je koja nosi marku Leica. Informacije su došle...

Huawei

Huawei je početkom ovog mjeseca započeo s testiranjem treće beta verzije HarmonyOS-a, a u pripremi je još jedan test. Ova nadolazeća verzija stiže 31....

Huawei

Huawei će umjesto Android 11 operativnog sustava koristiti vlastiti Harmony OS softver

Oglašavanje