Geekmaxi
Huawei

Počela masovna proizvodnja Kirina 970

Prema posljednjim vijestima, Huawei je započeo masovnu proizvodnju svog novog čipseta Kirin 970, koji bi premijeru trebao dočekati tijekom jeseni, kao pokretačka snaga pametnog telefona Mate 10.

Kirin 970 kućni je Huaweijev proizvod i nasljednik linije koju unazad dvije godine ugrađuje u vlastite telefone. Kirin 950 pojavio se, naime, u telefonu Huawei Mate 8, Kirin 960 stigao je s Mate 9, pa je Mate 10 s Kirinom 970 logičan slijed događaja.

Navedeni se SoC radi u 10-nanometarskom proizvodnom procesu, a maksimalni radni takt bit će između 2,8 i 3 GHz. Tek će se na premijeri otkriti još detalja, mada pretpostavke kažu kako će pokretati četiri jezgre ARM Cortex-A53 i četiri Cortex A-73; šuškanja iz drugih izvora spominju četiri jezgre Cortex A-75. Huawei je pak sam objavio kako će ovaj čipset biti prvi u svijetu koji će imati nešto nalik umjetnoj tehnologiji, što god im to značilo.

Što se samoga telefona tiče, Mate 10 će imati (opet navodno) zaslon dijagonale 5,8 inča u QHD rezoluciji, radnu memoriju u verziji 6 GB/8 GB, senozor otiska prsta ugrađen u ekran te Android 8.0 kao operativni sustav. Čekamo jesen.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh