Huawei

Savitljivi ekran za mase: Huawei počeo masovnu proizvodnju Mate X

Nakon debakla kojeg je Samsung doživio sa svojim mobitelom sa savitljivim ekranom, Galaxy Fold, sve su oči uprte u Huawei. Oni, čini se, takvih ekstremnih problema nemaju, jer su na upravo održanom panelu o 5G mrežama u kineskom Sičuanu objavili kako su krenuli u masovnu proizvodnju modela sa savitljivim ekranom.

Huawei Mate X, kako se uređaj zove, već je predstavljen na službenoj stranici kompanije, gdje kažu kako prve isporuke kreću već sljedećeg mjeseca. Mate X bi mogao biti nova revolucija u svijetu mobitela, jer je savitljivi ekran prvi pravi odmak od dizajna kojeg je zacrtao originalni iPhone. Ekran mu ima osam inča (2.489×2.200p) i odnosom stranica 8:7,1. Nakon što se ekran savije, na raspolaganju je mobitel s dvostrukim ekranom: jedna strana ima zaslon dijagonale 6,6 inča, a druga tek mrvicu manjih 6,38 inča.

Dolazi s podrškom za mreže pete generacije, što mu daje još jednu dozu ekskluzivnosti. Pokreće ga moćni Kirin 980, s masivnih 8 GB radne i 512 GB interne memorije. Na leđima su mu tri kamere (40 MP+16 MP+ 8 MP), koje su ujedno i selfie kamere kad se Mate X presavije. Huawei ima vrlo uspješnu suradnju s kompanijom Leica, koja im radi senzore kamere. I ovog puta su zajednički radili na kamerama, što Huawei ponosno ističe na službenoj stranici. Zanimljivo, mobitel ima dvije baterije, ukupnog kapaciteta 4.500 mAh. Izrada ovakvog smartfona natjerala ih je da budu maksimalno fleksibilni, izgleda. S Mate X premijeru će dočekati i SuperCharge, njihova nova tehnologija brzog punjenja, kojom će se baterija od potpuno prazne do 85% kapacitata napuniti za samo 30 minuta. Samsung Fold koštao je $2.000 i pokazao se sramotom za kompaniju. Kakva će biti cijena za Mate X kojeg Huawei, poučen iskustvom velikog konkurenta, sigurno neće defektnog poslati u trgovine?

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh